Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Την Παρασκευή το πόρισμα για το περιστατικό βίας σε Δημοτικό της Λαμίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για την εκπαιδευτικό
.
Για την καταγγελία αναφορικά με το περιστατικό βίας στο 11ο δημοτικό σχολείο στη Λαμία μίλησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «ΣΚΑΪ ΤΩΡΑ» και στη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου.

Ο υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι το Υπουργείο κίνησε άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίες και έδωσε εντολή στον Περιφερειακό Διευθυντή να προβεί άμεσα στη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης και το πόρισμά της να διαβιβαστεί το συντομότερο.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος είχε προσωπική επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή και ζήτησε την Παρασκευή να έχει το τελικό πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας.

Σύμφωνα με το πόρισμα και τη νομοθεσία θα προχωρήσει σε ένορκη διοικητική εξέταση, εάν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία.

«Σε όλο αυτό το διάστημα λόγω της τεταμένης κατάστασης η εν λόγο εκπαιδευτικός θα αλλάξει σχολικό περιβάλλον, δηλαδή δεν θα κάνει μάθημα στο συγκεκριμένο σχολείο που έλαβε χώρα το περιστατικό» δήλωσε ο υφυπουργός ενώ ανέφερε ότι «αυτό δεν σημαίνει ενοχή, αλλά είναι μία κίνηση για την εκτόνωση της κατάστασης καθώς δεν είναι δυνατόν να ληφθεί απόφαση και να δοθεί απάντηση εάν δεν γίνει αρχικά η έρευνα και έπειτα η ΕΔΕ. Δεν προβλέπεται σε τέτοιου είδους περιστατικά η απομάκρυνση του εκπαιδευτικού από το σχολείο, ή να τεθεί σε αργία έως ότου έχουμε την τελική απάντηση».

«Ως Υπουργείο Παιδείας προχωρούμε στην άμεση απομάκρυνση εκπαιδευτικών που έχουν υποπέσει σε αδικήματα, όπως σεξουαλική παρενόχληση, προσβολή της δημοσίας αιδούς. Είμαστε υποχρεωμένοι και εμείς σεβαστούμε και να ακολουθήσουμε το νόμο. Εμείς ως Υπουργείο Παιδείας αυτή τη στιγμή πιέζουμε να επιταχυνθεί η διαδικασία που ο νόμος προβλέπει. Την Παρασκευή θα έχουμε την πλήρη εικόνα καταγεγραμμένη και θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα» δήλωσε ο κ. Δερμεντζόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.