Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ξεμπλόκαραν επενδύσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορούν τους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού και του εμπορίου- υπηρεσιών.

Το «πράσινο φώς», μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, πήρε η ένταξη στο σχετικό πρόγραμμα 62 ακόμα έργων (σε συνέχεια των προηγούμενων 190 έργων) Ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, και του εμπορίου - υπηρεσιών.

Τα έργα αυτά έχουν συνολικό προϋπολογισμό ύψους σχεδόν 6.703.592,90 εκ. ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ξεπερνά τα 3.177.980,97 εκ. ευρώ. Η ένταξη των έργων αυτών είχε αρχικά μπλοκάρει για τυπικούς λόγους, από τους ενδιάμεσους φορείς υλοποίησης του προγράμματος. Έτσι, συστάθηκε Ειδική Επιτροπή η οποία έκανε επανεξέταση των αιτήσεων, μία-προς-μία, και δικαίωσε όσους επενδυτές πληρούσαν τα κριτήρια.

Τα παραπάνω επενδυτικά σχέδια διαχωρίζονται, βάσει του οδηγού εφαρμογής, στους κλάδους των Υπηρεσιών (που αφορούν επενδύσεις ύψους 20.000 - 100.000 ευρώ), μεταποίησης (επενδύσεις ύψους 30.000 - 300.000 ευρώ) και τουρισμού (επενδύσεις ύψους 20.000 - 300.000 ευρώ). Το ποσοστό επιχορήγησής τους διαφέρει ανάλογα με την Περιφέρεια υλοποίησης και το μέγεθος της επιχείρησης.

Η ένταξη έργων στο σχετικό πρόγραμμα, θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.