Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

"Ανάσα" σε ζευγάρι με μεγάλη διαγραφή χρέους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οικονομική ανακούφιση αποτελεί απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για ένα ζευγάρι δανειοληπτών συμπολιτών μας με δύο ανήλικα τέκνα, που είχε βρεθεί σε αδυναμία πληρωμής του δανείου, αλλά και γενικότερη οικονομική εξαθλίωση.

Η δανειολήπτρια 36 ετών είναι άνεργη από το 2010, με μηδενικό εισόδημα, και ο σύζυγος της είναι εργάτης με μισθό μόλις 611 ευρώ, έπειτα από σταδιακές μειώσεις. Ο οκτάχρονος γιος τους αντιμετωπίζει πρόβλημα χρόνιας ρευματοειδούς αρθρίτιδας και χρειάζεται τακτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές της δανειολήπτριας ανέρχονταν στο ποσό των 74.254,72 ευρώ ενώ του δανειολήπτη συζύγου της στις 96.961,90 ευρώ. Το μοναδικό τους περιουσιακό στοιχείο είναι η κυρία οικία τους την οποία και κατέχουν εξ αδιαιρέτου.

Όταν ανέλαβαν τις δανειακές τους υποχρεώσεις εργάζονταν και οι δύο με καλές αποδοχές και είχαν μια αξιοπρεπή ζωή. Η ανεργία της γυναίκας, η ασθένεια του παιδιού, η μείωση των αποδοχών του συζύγου, η γενική αύξηση του κόστους διαβίωσης, λόγω των άμεσων και έμμεσων φόρων τους οδήγησαν σε οδυνηρές καταστάσεις. Για κάποια περίοδο δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους, ενώ η διατροφή τους υποστηριζόταν από τον κοινωνικό παντοπωλείο, την Εκκλησία και τη βοήθεια μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Με τη νομική υποστήριξη της δικηγόρου Άννας Κορσάνου και αφού προσκομίστηκαν όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν αυτές τις δυσχερείς καταστάσεις ο Δικαστής ορθά κρίνοντας, οδηγήθηκε στην έκδοση δύο ξεχωριστών αποφάσεων με τις οποίες διαγράφηκε τεράστιο ποσοστό των χρεών τους.

Συγκεκριμένα ο σύζυγός από τα 96.961,90 ευρώ που χρωστούσε έως τώρα θα καταβάλλει 15.000 ευρώ μόνο για τη διάσωση της κύριας οικίας του και θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο ποσό. Και το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις των 62 ευρώ για 20 έτη.

Η σύζυγος από τα 74.254,72 ευρώ που χρωστούσε έως τώρα θα καταβάλλει 15.000 ευρώ μόνο για τη διάσωση της κύριας οικίας της και θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο ποσό. Και το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις των 62 ευρώ για 20 έτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.