Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ασφαλίζω ή καταθέτω πινακίδες;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το δίλημμα που ταλαιπωρεί τους κατόχους Ι.Χ.
Πολλοί κάτοχοι Ι.Χ. βρίσκονται τον τελευταίο καιρό αντιμέτωποι με το δίλημμα της ασφάλισης των οχημάτων τους ή της κατάθεσης πινακίδων. Και αυτό γιατί μετά τις 14 Απριλίου οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα τιμωρούνται με βαρύτατα πρόστιμα!

Όπως έχει ήδη διευκρινιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, η ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική μόνο για τα οχήματα που δεν φέρουν πινακίδες.

Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος προβλέπει τα εξής:

«Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την κατά το άρθρο 2 ασφαλιστική κάλυψη επιβάλλονται, πέραν των αναγραφομένων στο άρθρο 12 ποινών, και οι παρακάτω κυρώσεις:

α) Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής ατυχήματος από όχημα επιτόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

β) Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με χίλια (1.000) ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, πεντακόσια (500) ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και διακόσια πενήντα (250) ευρώ για τα δίκυκλα. Το παραπάνω χρηματικό πρόστιμο εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.»

Μια λύση στο παραπάνω δίλημμα μπορεί να μας δώσει η εξέταση του προβλήματος από οικονομική σκοπιά. Δηλαδή, πόσο θα μας κοστίσει η ασφάλιση, σε σχέση με το πρόστιμο που κινδυνεύουμε να πληρώσουμε.

Εάν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μια οικονομική προσφορά για την ασφάλιση του οχήματός μας, δεν έχουμε κανένα λόγο να διακινδυνεύσουμε την επιβολή προστίμου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.