Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικές αλλαγές στη διαιτησία για τη νέα σεζόν ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (IFAB), καθώς αναμένονται αλλαγές και στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά και στη χρήση βίντεο.

Αλλαγές θα υπάρξουν από τη νέα χρονιά στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, με τις σημαντικότερες διαφοροποιήσεις να εντοπίζονται στο πειθαρχικό τομέα, αλλά και στη χρήση του βίντεο και πώς αυτό θα λειτουργήσει.

Η πρώτη διαφοροποίηση βρίσκεται στη λεγόμενη «τριπλή-τιμωρία», σύμφωνα με την οποία όταν ένας ποδοσφαιριστής αποσοβούσε με αντικανονικό τρόπο ένα γκολ, τότε αυτόματα αντίκριζε κόκκινη κάρτα, τιμωρούνταν και δινόταν πέναλτι. Ωστόσο, ο κανονισμός αλλάζει και οι παίκτες που ακούσια υποπίπτουν σε φάουλ όταν υπάρχει προφανής ευκαιρία για γκολ, τότε δεν αποβάλλονται, αλλά απλά δέχονται κίτρινη κάρτα, άρα ο ρέφερι πρέπει να κρίνει την πρόθεση.

Παράλληλα, εφόσον υποπέσει κάτι επιλήψιμο στην αντίληψη του διαιτητή, ο διαιτητής έχει τη δυνατότητα να αποβάλλει έναν παίκτη πριν ακόμα αρχίσει το ματς ενώ στη σέντρα για την έναρξη ή την επανέναρξη του αγώνα, δεν υπάρχει υποχρέωση η μπάλα να πηγαίνει προς τα μπροστά.

Επιπλέον, ένας παίκτης που βρίσκεται τραυματίας στο έδαφος και το μαρκάρισμα που έχει δεχθεί, επιφέρει και τιμωρία κίτρινης ή κόκκινης κάρτας, μπορεί πλέον να λαμβάνει ιατρική φροντίδα χωρίς να είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη χρήση του βίντεο θα ξεκινήσει σαν περίοδο δοκιμής για δύο χρόνια στην Ιταλία και θα προβλέπεται για τέσσερις περιπτώσεις: α) Να αποφασιστεί αν πράγματι έχει επιτευχθεί ένα γκολ, β) για κόκκινες κάρτες, γ) για πέναλτι και δ) για να διαπιστωθεί ο παίκτης ο παίκτης που έχει υποπέσει σε παράβαση ή έχει πετύχει γκολ.

Οι δοκιμές θα συμβούν πρώτα σαν «πιλότος» και εφόσον διαπιστωθεί η λειτουργικότητά του μέχρι το 2017-18, τότε θα εισαχθεί και σε ζωντανή ροή αγώνα.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.