Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Όλες οι νέες απαγορεύσεις στα τσιγάρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία.

Σε ισχύ τίθεται οριστικά από την Παρασκευή 20 Μαΐου πανευρωπαϊκά με το τέλος της περιόδου προσαρμογής, η νέα νομοθεσία για τους περιορισμούς στα πακέτα τσιγάρων και καπνού, με σκοπό να πάψουν να αποτελούν μικρές διαφημίσεις και μαγνήτες προσέλκυσης καπνιστών.

Η οδηγία εγκρίθηκε, μετά από ιδιαίτερα επίπονες και πολιτικά ευαίσθητες διαπραγματεύσεις προ διετίας και η περίοδος προσαρμογής λήγει τώρα για όλα τα προϊόντα καπνού.

Τα κυριότερα σημεία της οδηγίας, που πρέπει να έχει ενσωματωθεί στο δίκαιο των κρατών μελών για να τεθεί πλήρως σε ισχύ το αργότερο αύριο, μεταξύ άλλων καταργούνται οι ιδιαίτερες γεύσεις με επικεφαλής τη γεύση μέντα, οι μικρές οικονομικές συσκευασίες για ορισμένα προϊόντα και απαγορεύεται οριστικά κάθε είδους παραπλανητική διαφήμιση ή προώθηση.

Τα προειδοποιητικά μηνύματα, είτε φραστικά είτε φωτογραφικά, θα πρέπει να καλύπτουν τα δύο τρίτα της επιφάνειας της συσκευασίας τόσο για τα τσιγάρα όσο και για τον καπνό για στριφτά.

Κάθε κράτος μέλος θα έχει τη δυνατότητα να απαγορεύσει τις πωλήσεις προϊόντων καπνού στο ίντερνετ ενώ τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα πρέπει να υπαχθούν είτε στην κατηγορία των φαρμακευτικών προϊόντων (ως βοηθήματα για να κόψει ο χρήστης το κάπνισμα) είτε ως προϊόντα καπνού, με όλους τους περιορισμούς που συνεπάγεται η μία ή άλλη επιλογή.

Στην Ευρώπη σήμερα εκτιμάται ότι ο ένας στους τέσσερις παραμένει καπνιστής, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και νέων ηλικίας 15-24 ετών, με αποτέλεσμα περίπου 700.000 πρόωρους θανάτους και, φυσικά, σοβαρά προβλήματα υγείας, καρκίνους καρδιοπάθειες και παθήσεις του αναπνευστικού.

Οι Έλληνες πάντως είναι στην κορυφή της λίστας με τους καπνιστές με ποσοστό 40%.
Δείτε τα στοιχεία
Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.