Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Φοροκαταιγίδα σε επιχειρήσεις με ακίνητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η νέα φορολογική επιδρομή πλήττει τις επιχειρήσεις που διαθέτουν ακίνητη περιουσία, αλλά και τις επενδυτικές εταιρείες ακινήτων, αμοιβαίων κεφαλαίων και διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Ειδικότερα, στις επιχειρήσεις αυξάνεται ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από το 5 στο 5,5 τοις χιλίοις, ενώ ειδικά για τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αλλά και τις ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία), ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ αυξάνεται σε 3,5 τοις χιλίοις από 2,5 τοις χιλίοις που ήταν μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά τις ΑΕΕΑΠ, οι επιβαρύνσεις συνεχίζονται καθώς επταπλασιάζεται ο συντελστής του φόρου που επιβάλλεται στο ενεργητικό τους.

Υψηλότερος ΕΝΦΙΑ θα επιβληθεί πλέον και στα ξενοδοχεία, τα οποία παύουν να απαλλάσσονται από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και πλέον φορολογούνται με συντελστή 1 τοις χιλίοις.

Παράλληλα επιβαρύνονται, σύμφωνα με την Καθημερινή, αισθητά οι εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου (ΑΕΕΧ) και οι εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ).

Εξαίρεση στην πολιτική υπερφορολόγησης αποτελεί η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Φυσικό Αέριο βιομηχανικής χρήσης και η κατάργησή τους στην ηλεκτροπαραγωγή.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.