Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εισηγήσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει, μετά την απόφαση του Εφετείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη, για τυπικούς λόγους, την απεργία που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση που θα επικρατήσει στη σημερινή συνεδρίαση είναι υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων, ενάντια στο νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, πιθανότατα τις επόμενες ημέρες, που αναμένεται να λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου (4843/2014) η απεργία του Ιουλίου ήταν παράνομη γιατί δεν κηρύχθηκε από το αρμόδιο όργανο.

Πάντως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΑΔΕΔΥ, με τίτλο «Ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι νικηφόρος», αναφέρεται ότι «Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους αγώνες μας και ταυτόχρονα να εκφοβίσει τους εργαζόμενους επισείοντας την απειλή των πειθαρχικών, έφερε για αυτήν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα».

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση και τονίζει χαρακτηριστικά πως «η νέα παράταση των ημερομηνιών για το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, η αναζήτηση τρόπου παράκαμψης της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης, η ενεργοποίηση των δικαστηρίων κατά της απεργίας – αποχής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αλλά και η εξαγγελία νέου νόμου αξιολόγησης για το φθινόπωρο, είναι στοιχεία που αναδεικνύουν τον πανικό και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση».

Τέλος, καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο «να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο. Οι κυβερνητικοί ελιγμοί και οι Δικαστικές αποφάσεις δεν μας σταματούν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.