Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Στα δικαστήρια δήμος Ηρακλείου και Δημόσιο για τις φυλακές Αλικαρνασσού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 18 Δεκεμβρίου πρόκειται να εκδικαστεί στα αστικά δικαστήρια του Ηρακλείου η αγωγή του δήμου που διεκδικεί ποσό - μαμούθ από το ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού τα τελευταία 12 χρόνια.

Εδώ και ένα χρόνο η αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας του δήμου Ηρακλείου Στέλλα Αρχοντάκη ξεκίνησε τη διαδικασία να νομιμοποιήσει όλες τις φερόμενες ως δημοτικές ιδιοκτησίες κι ανάμεσα τους κι εκείνη του οικοπέδου των φυλακών της Αλικαρνασσού, που ανήκει στον πρώην δήμο της περιοχής.

Μετά από συντονισμένη και μεθοδική δουλειά κατάφεραν να κατοχυρώσουν την έκταση των φυλακών ως δημοτική περιουσία με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις από τον Άρειο Πάγο και το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. ''Είναι μια σημαντική απόφαση για εμάς" - λέει στο Cretalive η κ. Αρχοντάκη, "που μας δείχνει το δρόμο να βάλουμε σε μια σειρά εκκρεμότητες ετών".

Ο δήμος Ηρακλείου διεκδικεί από το Ελληνικό Δημόσιο μισθωτήριο 20.000 ευρώ το μήνα, διεκδικώντας συνολικά το ποσό των 2.400.000 ευρώ για τα τελευταία 12 χρόνια. "Δε σταματάμε όμως εδώ. Ακολουθούν ανάλογες αποφάσεις για τις σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που βρίσκονται στην ίδια περιοχή αλλά και τις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στη Νέα Αλικαρνασσό" προσθέτει η αντιδήμαρχος Ηρακλείου, αλλά σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιμετωπίσει το αίτημα - αγωγή του δήμου το δικαστήριο και από που θα εκταμιευθούν τα χρήματα από ένα πτωχευμένο κράτος, που όμως έμαθε να κάνει χρήση εγκαταστάσεων όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να πληρώνει.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.