Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Τρόποι να βρεις τη δουλειά που πάντα ονειρευόσουν!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάθημα αισιοδοξίας

Εξετάστε προσεκτικά τη ζωή σας. Αν είστε χαρούμενοι, έχει καλώς. Αν δεν είστε χαρούμενοι, πρέπει να αρχίσετε να το αναλύετε. «Λοιπόν, τι μου δίνει χαρά; Έχω μεν δουλειά, αλλά νιώθω δυστυχία». Συνεπώς, αλλάξτε δουλειά. Πώς μπορεί να γίνει αυτό σε τόσο δύσκολους καιρούς που ζούμε;

Αν έχετε αποφασίσει ότι θα κάνετε μια αλλαγή, αλλά δεν ξέρετε πώς, το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε ακολουθώντας την ευτυχία σας.

Είστε λογιστής και είστε εντελώς δυστυχισμένος. Μπορεί όμως να σας αρέσει η μαγειρική. Πηγαίνετε, λοιπόν, να γίνετε σεφ. Μη αφήσετε αμέσως τη δουλειά σας, γιατί πρέπει να πληρώνετε και τους λογαριασμούς σας, αλλά προσπαθήστε να κατα-στρώσετε ένα σχέδιο. «Ωραία, θα δουλεύω ως σεφ με μειωμένο ωράριο». Χρειάζεται να κινείστε βάσει σχεδίου.

Κάθε δεκάρα που έβγαλα ήθελα να είμαι σίγουρη πως θα τη χρησιμοποιούσα για να κυνηγήσω το όνειρό μου. Αν δεν έχετε οικονομική στήριξη, το άγχος που θα σας προκαλεί η αδυναμία σας να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας θα γκρεμίσει το όνειρό σας.

Ένα παράδειγμα

Η Αναστάζια είχε να συντηρήσει μια οικογένεια, κι έτσι πέρασε δύο χρόνια σχεδιάζοντας την επιχείρησή της προτού κάνει το μεγάλο άλμα. Τώρα έχει μια εταιρεία διεθνούς εμβέλειας και ζει τη ζωή των ονείρων της. Αν η Αναστάζια δεν είχε καταστρώσει ένα σχέδιο και δεν είχε ακολουθήσει την ευτυχία της, θα δούλευε ακόμα δεκατέσσερις ώρες τη μέρα στο κέντρο αισθητικής κάποιου άλλου.

Υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τώρα κιόλας για να ακολουθήσετε την ευτυχία σας. Κάντε δωρεάν μαθήματα πάνω σε αυτό που σας ενδιαφέρει να κάνετε. Αγοράστε βιβλία και περιοδικά και ενημερωθείτε για τους ανθρώπους που κάνουν αυτό που θέλετε κι εσείς. Ανακαλύψτε τι είδους δουλειά θα μπορούσατε να πιάσετε για να διεισδύσετε στον εν λόγω τομέα. Χρησιμοποιήστε το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράψτε μπλογκ και κάντε την έρευνά σας. Έχετε τον κόσμο στα πόδια σας και περισσότερες ευκαιρίες από ποτέ για να δικτυωθείτε και να ερευνήσετε. Αφιερώστε όσο το δυνατόν περισσότερη προσοχή σε αυτό που θα θέλατε να κάνετε.

Μπορείτε να αρχίσετε να επιδιώκετε την ευτυχία σας από αυτή τη στιγμή, διότι κάπου στη ζωή σας υπάρχει κάτι που ανέκαθεν θέλατε να κάνετε και δεν το έχετε επιχειρήσει ακόμα. Μήπως είχατε ποτέ την επιθυμία να μάθετε ευρωπαϊκούς χορούς ή ραπ, σέρφινγκ ή ράφτινγκ; Μήπως είχατε την επιθυμία να παρακολουθήσετε μαθήματα υποκριτικής, ζωγραφικής ή κηπουρικής ή να μάθετε να ράβετε ρούχα ή να διακοσμείτε σπίτια; Ή μήπως υπάρχει κάποιο μουσικό όργανο που έχετε νιώσει τη λαχτάρα να μάθετε, επειδή κάθε φορά που ακούτε τις μελωδίες του σας πλημμυρίζει ακαριαία μια αίσθηση μακαριότητας; Νιώθετε έλξη για μια συγκεκριμένη χώρα και οπότε ακούτε να μιλούν τη γλώσσα της κάτι σαλεύει μέσα σας; Ύπήρχει μήπως κάτι που σας άρεσε να κάνετε όταν ήσασταν παιδί, αλλά μεγαλώνοντας και ως ενήλικος το παραμερίσατε γιατί έπρεπε κάπως να βγάλετε το ψωμί σας; Τι είναι αυτό που πάντα ονειρευόσασταν να κάνετε;

Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε δεν κατορθώνουν ποτέ να ικανοποιήσουν αυτές τις επιθυμίες είτε τις παραμερίζουν γιατί πιστεύουν οτι είναι ασήμαντες και δεν έχουν σχέση με τα σπουδαία πραγμαια που θέλουν στη ζωή τους. Αλλά αυτή η λαχτάρα που νιώθετι για να κάνετε κάτι συγκεκριμένο είναι το Σύμπαν που σας καλεί να ακολουθήσετε την ευτυχία σας, και αυτό το συγκεκριμένο πράγμα οΐ'νδίί-ται άρρηκτα με τη ρότα των ονείρων σας. Δεν μπορείτε να διακρίνετε τη σύνδεση από τη δική σας επίγεια προοπτική, αλλά το Σύμπαν μπο-ρεί να δει καθαρά ότι είναι ο δρόμος που θα σας οδηγήσει στα όνειρά σας.

Τι νιώθετε να σας τραβάει; Τι σας συγκινεί; Τι είχατε πάντα την επιθυμία να κάνετε; Ακολουθήστε αυτή την παρόρμηση, ακολουθήστε την ευτυχία σας γιατί, παρόλο που δε θεωρείτε ότι σχετίζεται με το όνειρό σας και με υπομονή θα οδηγηθείτε εκεί.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.