Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πώς έζησε 117 ολόκληρα χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μυστικό της Μασάο Οκάβα ήταν στη διατροφή που ακολουθούσε.
Ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος του πλανήτη, μία γιαπωνέζα με το όνομα Μισάο Οκάβα, πέθανε την περασμένη Τετάρτη. Είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1898 και την πρόδωσε η καρδιά της λίγες εβδομάδες μετά τα γενέθλιά της.

Η Μισάο Οκάβα είχε κερδίσει τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον πλανήτη το 2013 όταν ήταν 114 ετών, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Πριν πεθάνει, η Μασάο Οκάβα είχε δηλώσει στους The Japan Times ότι το κλειδί της μακροζωίας της ήταν ότι έτρωγε πολύ νόστιμα πράγματα, όπως κινεζικά μακαρόνια, noodles, βοδινό, ρύζι και άλλες σπεσιαλιτέ της ιαπωνικής κουζίνας.

Πρόκειται για υγιεινές τροφές με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.

Μελέτες έχουν συνδέσει τη μακροζωία με διάφορα πράγματα, όπως το να είναι κανείς χορτοφάγος, να γυμνάζεται, να κάνει τζόκινγκ, για μία γυναίκα να κάνει παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και το να κερδίσει κανείς ένα Νόμπελ.

Σε κάθε περίπτωση, το προσδόκιμο έχει τον τελευταίο αιώνα αυξηθεί κατά περίπου 30 χρόνια, χάρη στη μεγάλη μείωση της παιδικής θνησιμότητας και στην πρόοδο της ιατρικής, ειδικά σε τομείς όπως τα εμβόλια και η πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Πώς έζησε 117 ολόκληρα χρόνια

Μία προσέγγιση προς την κατεύθυνση της μακροζωίας είναι οι μειωμένες θερμίδες, κάτι που οι επιστήμονες μελετούν από τη δεκαετία του '30 όταν οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ποντίκια που λάμβανα λιγότερες θερμίδες ζούσαν έως και κατά 40% περισσότερο.

Η μειωμένης θερμιδικής αξίας διατροφή έχει αποδειχτεί ότι παρατείνει τη ζωή και άλλων ζώων, συμπεριλαμβανομένων και των ψαριών ή των σκυλιών, όμως δεν έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει και τη ζωή των ανθρώπων.

Χημικά που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί έχει επίσης αναφερθεί ότι αυξάνουν το προσδόκιμο της ζωής των ανθρώπων, όμως τα ευρήματα των ερευνών είναι αντικρουόμενα.

Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς, από τα έως τώρα συμπεράσματα, το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς για να ζήσει περισσότερο είναι να τρώει υγιεινά και να αθλείται.

Πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη είναι η Γερτρούδη Γουίβερ, μία Αμερικανίδα ηλικίας 116 ετών από το Αρκάνσας, σύμφωνα με κέντρο έρευνας της Γεροντολογίας, το οποίο παρακολουθεί τους υπεραιωνόβιους ανθρώπους, δηλαδή όσους είναι άνω των 110 ετών.

Ο Σακάρι Μομόι από την Ιαπωνία, σύμφωνα με το ίδιο Ινστιτούτο, έγινε ο πιο ηλικιωμένος άντρας στον κόσμο. Είναι 111 ετών.

Το πιο ηλικιωμένο άτομο στην ιστορία ήταν η Ζαν Λουίζ Καμέν από τη Γαλλία που έζησε 122 χρόνια και 164 ημέρες και πέθανε το 1997, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.