Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Φόβοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου το καλοκαίρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για ελλείψεις προειδοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί του νομού.

Σήμα κινδύνου για προβλήματα στην υγεία λόγω ελλείψεων και υποδομών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εκπέμπουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του νομού και καλούν την κυβέρνηση να δώσει λύσεις ακόμα και με μονομερείς ενέργειες όπου και εάν αυτές είναι απαραίτητες για την υποβοήθηση λειτουργίας του.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου μιλάει για οριακή λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου, με φόβο να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, Ελλήνων και ξένων, φοιτητών, αλλά και τουριστών που διαμένουν κατά την περίοδο του θέρους στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρει, «το λιγοστό, εξαντλημένο και απλήρωτο προσωπικό, οι ελλείψεις σε υλικά και οι προμήθειες, η γραφειοκρατία, που εξακολουθεί να είναι ένας τεράστιος βραχνάς σε όποια προαναγγελία για αλλαγές, οι λίστες αναμονής που ξεπερνούν πολλές φορές τους δύο μήνες, η αυθαίρετη μετακίνηση εργαζομένων και ζωτικής σημασίας προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος, έχουν αρχίσει να εξαντλούν τις ελπίδες και την υπομονή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Οι γιατροί δηλώνουν «μουδιασμένοι» και «σκεπτόμενοι για το πώς πρέπει να αντιδράσουν απέναντι σε μία τόσο ασφυκτική οικονομική συγκυρία, αλλά και σε μία κυβέρνηση «που θέλει» - όπως επισημαίνουν- «αλλά την έχουν δέσει χειροπόδαρα». Την ίδια ώρα που αισθάνονται να λογοδοτούν απέναντι στους ασθενείς, οι οποίοι σήμερα πια, περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη το δημόσιο σύστημα υγείας.

Για τους λόγους αυτούς, οι γιατροί αγωνιούν και δηλώνουν: «...γι’ αυτό το καλοκαίρι το νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νομού. Απαιτούμε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας άνευ όρων και κατά απόλυτη προτεραιότητα. Το δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι μέρος της οικονομικής διαπραγμάτευσης, είναι είδος πρώτης ανάγκης και καλούμε την κυβέρνηση να το στηρίξει με όσες "μονομερείς" ενέργειες είναι απαραίτητες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.