Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ο άγνωστος δεινόσαυρος της Χιλής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έναν ιδιαίτερο δεινόσαυρο, που συνδυάζει χαρακτηριστικά πολλών διαφορετικών μεταξύ τους δεινοσαύρων, αλλά και σύγχρονων ζώων, ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στη Χιλή.

Σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες, ο δεινόσαυρος αυτός ανήκει στην ίδια οικογένεια με τους Τυρανόσαυρους ρεξ, στα θηρόποδα.



Έλαβε την ονομασία Chilesaurus diegosuarezi, ζούσε πριν από περίπου 145 εκ. έτη, είχε μήκος 3,2 μέτρα και ήταν φυτοφάγος.

Το κρανίο, ο λαιμός και τα δόντια του έμοιαζαν με εκείνα των πρώτων μακρύλαιμων φυτοφάγων δεινοσαύρων που εμφανίστηκαν στη Γη.

Το υπόλοιπο σώμα του όμως έμοιαζε με εκείνο των πρώτων σαρκοβόρων ειδών δεινοσαύρων, όπως ο Βελοσιράπτορας και ο Καρνόταυρος.

Πρόκειται για ένα είδος που κυριάρχησε στην περιοχή της Παταγονίας.

Διέθετε επίσης χαρακτηριστικά του πλατύποδα, ενός ημιυδρόβιου θηλαστικού που ζει στην Αυστραλία.

«Η ανατομία του C. diegosuarezi συγκεντρώνει χαρακτηριστικά πολλών και διαφορετικών ειδών δεινοσαύρων. Θα λέγαμε ότι είναι σαν ένα πάτωμα που αποτελείται από μωσαϊκά διαφορετικών σχημάτων και χρωμάτων», αναφέρει ο παλαιοντολόγος Φερνάρντο Νόβας του Μουσείου Φυσικών Επιστημών Bernardino Rivadavia της Αργεντινής και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν τον δεινόσαυρο ως «συναρμολογούμενο παζλ». Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature», αναφέρει το econews.gr.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.