Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Απουσίες μαθητών ΕΠΑΛ που παρακολουθούν μόνο μαθήματα Τομέων, Ειδικοτήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Υπουργική Απόφαση.

Υπουργική απόφαση που ρυθμίζει μεταξύ των άλλων θέματα τα οποία αφορούν τη φοίτηση των μαθητών οι οποίοι παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα Τομέων, Ειδικοτήτων δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα προστίθεται παράγραφος σύμφωνα με την οποία η φοίτηση των μαθητών, οι οποίοι παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα Τομέων, Ειδικοτήτων χαρακτηρίζεται ως εξής:

Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση του μαθητή εφόσον:

α) Το σύνολο των απουσιών του μαθητή που σημειώθηκαν κατά το οικείο διδακτικό έτος, ανεξάρτητα από το λόγο στον οποίο οφείλονται, δεν υπερβαίνει για τη Β΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. τις τριάντα - τρεις (33), για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. τις τριάντα−τρεις (33), για τη Β΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τις τριάντα (30), για τη Γ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τις τριάντα (30) και για τη Δ΄ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τις τριάντα−δύο (32) απουσίες.

β) Το σύνολο των απουσιών του μαθητή δεν υπερβαίνει για τη Β΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. τις εβδομήντα− πέντε (75), για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. τις εβδοήντα−πέντε (75), για τη Β΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τις εβδομήντα−οκτώ (78), για τη Γ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τις εβδομήντα−οκτώ (78) και για τη Δ΄ τάξη των Εσπε− ρινών ΕΠΑ.Λ. τις ογδόντα−τρεις (83) απουσίες, υπό την προϋπόθεση ότι οι άνω των τριάντα−τριών (33) για τη Β΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., οι άνω των τριάντα−τριών (33) για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., οι άνω των τριάντα
(30) για τη Β΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., οι άνω των τριάντα (30) για τη Γ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και οι άνω των τριάντα−δύο (32) για τη Δ΄ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. απουσίες, είναι δικαιολογημένες ή οφείλονται σε ασθένεια, που βεβαιώνεται σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 3 του Π.Δ. 485/1983 (ΦΕΚ 184/21−12−1983).

γ) Κατ’ εξαίρεση, ο Σύλλογος των Διδασκόντων κάθε ΕΠΑ.Λ. με ειδική πράξη του χαρακτηρίζει επαρκή τη φοίτηση μαθητή που σημείωσε για τη Β΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. από εβδομήντα−πέντε (75) έως εκατόν οκτώ (108), για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. από εβδομήντα− πέντε (75) έως εκατόν οκτώ (108), για τη Β΄ τάξη Εσπε− ρινών ΕΠΑ.Λ. από εβδομήντα οκτώ (78) έως εκατόν οκτώ (108), για τη Γ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. από εβδομήντα οκτώ (78) έως εκατόν οκτώ (108) και για τη Δ΄ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. από ογδόντα τρεις (83) έως εκατόν δεκαπέντε (115) απουσίες, με την προϋπόθεση ότι όλες οι άνω των τριάντα−τριών (33) για τη Β΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., οι άνω των τριάντα−τριών (33) για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., οι άνω των τριάντα (30) για τη Β΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., οι άνω των τριάντα (30) για τη Γ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., και οι άνω των τριάντα δύο (32) για τη Δ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. απουσίες, είναι δικαιολογημένες ή οφείλονται σε ασθένεια που βεβαιώνεται κατά τα ανωτέρω και η επίδοσή του κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Ως ιδιαίτερα ικανοποιητική κρίνεται όταν ο Γενικός Μέσος Όρος της προφορικής βαθμολογίας, που προκύπτει από το άθροισμα των μέσων όρων των βαθμών των δύο τετραμήνων διαιρούμενο με τον αριθμό όλων των διδασκομένων μαθημάτων, είναι τουλάχιστον δέκα πέντε (15) πλήρες και η διαγωγή του κοσμιότατη.

δ) Η φοίτηση των μαθητών είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται επαρκής ανεξαρτήτως αριθμού απουσιών, εφ’ όσον οι μαθητές αυτοί είναι πρωταθλητές και οι απουσίες τους οφείλονται στη συμμετοχή τους σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις που πιστοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι μαθητές των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής προσέρχονται κανονικά στις προαγωγικές και πτυχιακές εξετάσεις περιόδου Ιουνίου.
Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή που σημείωσε πάνω από τριάντα−τρεις (33) απουσίες για τη Β΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., πάνω από τριάντα−τρεις(33) απουσίες για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., πάνω από τριάντα (30) απουσίες για τη Β΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., πάνω από τριάντα (30) απουσίες για τη Γ΄ τάξη Εσπε− ρινών ΕΠΑ.Λ. και πάνω από τριάντα δύο (32) απουσίες για τη Δ΄ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., και δεν εμπίπτει σε καμία από τις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν. Οι μαθητές των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι να επαναλάβουν τη φοίτηση στην ίδια τάξη.

Μετά το τέλος της παρ. 1 του άρθρου 18 της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης προστίθενται τα ακόλουθα τρία εδάφια: «Ο υπεύθυνος καθηγητής κάθε τμήματος, για την παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών, οι οποίοι παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα Τομέων − Ειδικοτήτων, αφού ενημερώσει το Διευθυντή, ότι ο μαθητής συμπλήρωσε ήδη δεκαπέντε (15) απουσίες δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κηδεμόνα του μαθητή αποδεδειγμένα από 1 μέχρι 5 κάθε μήνα για τις απουσίες του μήνα που προηγήθηκε καθώς και για κάθε άλλο θέμα που αφορά τη σχολική κατάσταση του μαθητή. Στην περίπτωση που ο μαθητής είναι ενήλικος ο υπεύθυνος καθηγητής ενημερώνει το μαθητή αποδεδειγμένα από 1 μέχρι 5 κάθε μήνα για τις απουσίες του μήνα που προηγήθηκε.».

Η ισχύς της παρούσης, εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά στην παρούσα Απόφαση, αρχίζει από το σχολικό έτος 2014−2015 για την Α΄, Β΄ τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., από το σχολικό έτος 2015−2016 για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και από το σχολικό έτος 2016−2017 για τη Δ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. Κατά τα λοιπά η υπ’ αριθμ. 141641/Γ2/08−09−2014 υπουργική απόφαση «Εγγραφές − Μετεγγραφές − Φοίτηση μαθητών στα Επαγγελματικά Λύκεια» (Β΄ 2470 ) ισχύει ως έχει.

Περισσότερα στο ΦΕΚ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.