Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Τι απαντά το υπουργείο για την επαναφορά του 6ωρου στους νηπιαγωγούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με νόμο του 2011 αυξήθηκε το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας στις 40 ώρες.

Το ζήτημα της επαναφοράς σε ισχύ του Προεδρικού Διατάγματος 588/1988 που καθιέρωνε 30 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως για το προσωπικό των κλάδων Νηπιαγωγών και Βρεφοκόμων του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας)τελεί εις γνώση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο μελετά την αντιμετώπισή του, με γνώμονα, σε κάθε περίπτωση, την εξασφάλιση ποιοτικής και αποδοτικής εργασίας του εν λόγω προσωπικού.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών σε επιστολή του Συλλόγου Νηπιαγωγών, ΝηπιοΒρεφοκόμων, Βοηθών Βρεφοκόμων και Λοιπών Ειδικοτήτων Δήμου Θεσσαλονίκης που έθιγε το ζήτημα του ωραρίου που με το άρθρο 41 του Ν3979/2011 τροποποιήθηκε με αποτέλεσμα να φθάνει τις 40 ώρες εβδομαδιαίως γεγονός που σημειώνεται και στο κείμενο του Υπουργού. Ο Σύλλογος σημειώνει ότι η επιμήκυνση του ωραρίου, επιβλήθηκε στο όνομα της ισότητας των όρων εργασίας, μεταξύ των εργαζομένων, θεωρώντας την εργασία των παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς, ως φύλαξη και όχι ως παροχή υπηρεσίας προσχολικής αγωγής.

Στην επιστολή, η οποία κατατέθηκε ως αναφορά από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Νικολόπουλο, τονίζεται ότι η ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις ελλοχεύει πολλούς κινδύνους καθημερινά, τόσο για τους παιδαγωγούς όσο και για τα παιδιά, διότι η σχέση τους είναι αποδεδειγμένα αμφίδρομη.

« Η καθημερινή ενασχόληση με τα παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως και 5 ετών σε τάξεις μικρές 20-25 παιδιών και η παροχή καθημερινής αγωγής και φροντίδας, είναι πάρα πολύ εξαντλητική και ψυχοφθόρα. Δεν είναι δυνατόν να είσαι παιδαγωγός και να κάνεις μόνο φύλαξη, χωρίς να τα απασχολείς με δημιουργικές δραστηριότητες καθημερινά. Αν τα αφήσεις χωρίς απασχόληση, κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να προκληθούν ατυχήματα μεταξύ τους» υπογραμμίζει μεταξύ των άλλων ο Σύλλογος που ζητά την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου που θα επαναφέρει το ωράριο των παιδαγωγών στις 6 ώρες ημερησίως, με ενιαίο φορέα, προσχολικής αγωγής, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα, με προσωπικό μόνιμο, επαρκές, άρτια εκπαιδευμένο και με συνεχή επιμόρφωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.