Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Οι 18 νεκροί αθλητές της ίδιας διοργάνωσης και οι θεωρίες συνωμοσίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η «ολυμπιακή κατάρα» που κάποιοι λένε πως στοιχειώνει το Λονδίνο.

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Έπειτα από 17 ημέρες αγωνιστικής δράσης, το Λονδίνο αποχαιρέτησε το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη με μία λαμπρή τελετή λήξης, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας. Η πεποίθηση των Βρετανών ότι διοργάνωσαν από τους καλύτερους, αν όχι τους καλύτερους, Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας προκύπτει κυρίως από τον απρόσμενα γενικευμένο μεγάλο ενθουσιασμό.

Οι Λονδρέζοι έγιναν για δυο εβδομάδες πιο θερμοί και ανοιχτοί με τους ξένους επισκέπτες και μεταξύ τους, ένιωσαν το πατριωτικό τους αίσθημα να τονώνεται και φούσκωσαν από αυτοπεποίθηση. Ο κόσμος πραγματικά αγκάλιασε τους Αγώνες, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι το 55% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του Guardian απάντησε ότι τα 9,3 δισεκατομμύρια λίρες που δαπανήθηκαν σε καιρό κρίσης για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων «άξιζαν τελικά τον κόπο».

Δεκαοχτώ αθλητές που συμμετείχαν σε αυτούς έφυγαν πρόωρα από τη ζωή κάνοντας πολλούς να μιλούν για την «κατάρα» της διοργάνωσης. Ανάμεσά τους ηχηρά ονόματα της ποδηλασίας, του τένις, της κολύμβησης, του στίβου, του ποδοσφαίρου κι άλλων αθλημάτων.

Άλλοι δολοφονήθηκαν, άλλοι αυτοκτόνησαν κι άλλοι πέθαναν από φυσικά αίτια. Τα γαλλικά ΜΜΕ ήταν τα πρώτα που μίλησαν για την «κατάρα» της διοργάνωσης του Λονδίνου που κυνηγάει τους αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες στη βρετανική πρωτεύουσα. Τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με το BBC, το γαλλικό κανάλι BFMTV μετέδωσε την είδηση για το θάνατο της λευκορωσίδας σπρίντερ Yuliya Balykina.

Η Yuliya Balykina είχε τρέξει στα 100 μ. και στα 4Χ100 μ. στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 και βρέθηκε νεκρή, καλυμμένη με πλαστικό, σε ένα δάσος έξω από το Μινσκ. Τον προηγούμενο μήνα η αυστραλή αθλήτρια κωπηλασίας Sarah Tait, η οποία είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στη διοργάνωση του Λονδίνου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του τραχήλου. Τα σενάρια για την «ολυμπιακή κατάρα» άρχισαν και πάλι να φουντώνουν.

«Η Sarah Tait είναι η τελευταία προσθήκη στη μακρά λίστα των κορυφαίων αθλητών που έχουν πεθάνει μετά τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου», έγραψε ο Gilles Festor στην γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» στις 5 Μαρτίου. «Αυτή η Ολυμπιακή “κατάρα” μετράει μέχρι τώρα 18 θύματα», σημειώνει ακόμη.

Πώς όμως γεννήθηκε η ιδέα περί κατάρας στη Γαλλία; «Πιθανόν, λόγω του θανάτου δύο μελών της ολυμπιακής ομάδας της Γαλλίας, στις 9 Μαρτίου του 2015» εκτιμά η Paula Kennedy στο BBC.

Η κολυμβήτρια Camille Muffat και ο πυγμάχος Alexis Vastine ήταν ανάμεσα στα 10 άτομα που σκοτώθηκαν, όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στην Αργεντινή, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για ριάλιτι με διάσημους. Είδηση είχε προκαλέσει σοκ στη Γαλλία.

«Είναι γεγονός ότι ο αριθμός 18 αθλητών που έφυγαν πρόωρα μετά από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 δεν ακούγεται μικρός. Όμως από την άλλη πρόκειται για 18 άτομα ανάμεσα στα 10.568 που συμμετείχαν στους Αγώνες. Με βάση τα ποσοστά θνησιμότητας, θα περίμενε κανείς να πεθαίνουν 7,89 άνθρωποι στους 1.000» σημειώνει ο Rob Mastrodomenico, στατιστικολόγος της Global Sports Statistics, στο BBC. «Κατά συνέπεια, σε ένα σύνολο 10.568 ανθρώπων, θα περίμενε κανείς να χάσουν τη ζωή τους περίπου 333 σε περίοδο τεσσάρων ετών» συνεχίζει ο ίδιος.

Δεδομένου ότι οι αθλητές που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι νέοι με μέσο όρο ηλικίας τα 26 χρόνια, οι εκτιμήσεις αλλάζουν σε 7 θανάτους το χρόνο ή 28 στα τέσσερα χρόνια. Οπότε ο αριθμός των 18 θανάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά, καταλήγει η ανάλυση, δεν είναι και τόσο τραγικός όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά κάνοντας πολλούς να αμφισβητούν την ιδέα της «κατάρας».

Κατάρα ή όχι, άτυχη στιγμή ή όχι, ένα είναι σίγουρο. Οι 18 αυτοί αθλητές που ακολουθούν, οι 18 αυτοί νέοι άνθρωποι έφυγαν πρόωρα μετά τη συμμετοχή τους στη λαμπρή διοργάνωση.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί…

Keitani Graham, Μικρονησία, ελληνορωμαϊκή πάλη



Ημερομηνία θανάτου: 7 Δεκεμβρίου 2012

Αιτία: Καρδιακή προσβολή

Ο Keitani Graham ήταν ο πρώτος αθλητής που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο του 2012 και πέθανε. Έφυγε σε ηλικία 32 ετών μετά από καρδιακό επεισόδιο. Ο Keitani Graham γεννήθηκε στη Χαβάη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στη βρετανική πρωτεύουσα αγωνίστηκε στην ελληνορωμαϊκή πάλη στην κατηγορία των 84 κιλών όπου έχασε από τον Chas Betts.

Burry Stander, Νότια Αφρική, ορεινή ποδηλασία



Ημερομηνία θανάτου: 3 Ιανουαρίου 2013

Αιτία: Τον χτύπησε ταξί κατά την προπόνηση

Ο Burry Stander υπήρξε ένας από τους καλύτερους cross country αθλητές στο mtb. Γεννημένος στις 16 Σεπτεμβρίου το 1987, o Burry τερμάτισε 5ος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και κέρδισε το Winham World Cup. Ο Burry Stander χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της προπόνησης του στη περιοχή Kwanzulu Natal της Νότιας Αφρικής. Ήταν παντρεμένος με την επίσης επαγγελματία ποδηλάτισσα Cherise Stander.

Ο οδηγός ταξί ο οποίος έπεσε πάνω στον ποδηλάτη στις 3 Ιανουαρίου 2013 κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο του πρωταθλητή ποδηλασίας. «Το γεγονός ότι βρέθηκε ο ένοχος είναι πολύ καλό. Εκείνος ο άνθρωπος έκανε ένα λάθος εκείνη τη μέρα. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα φέρει τον Burry πίσω αλλά τουλάχιστον αποδόθηκε δικαιοσύνη» είχε πει η γυναίκα του μετά την ετυμηγορία.

Andrew Simpson, Μεγάλη Βρετανία, ιστιοπλοΐα



Ημερομηνία θανάτου: 9 Μαΐου 2013

Αιτία: Ατύχημα κατά την ιστιοπλοΐα

Στις 9 Μαΐου 2013, ο Andrew «Bart» Simpson βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια προπόνησης στον όρμο του Σαν Φρανσίσκο ενώ προετοιμαζόταν για το διαγωνισμό του Αμερικανικού Κυπέλου. Το 2008 είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο και το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Στη μνήμη του Andrew οργανώθηκε ένας φιλανθρωπικός οργανισμός το Ιστιοπλοϊκό Ίδρυμα Andrew Simpson, από τον Sir Ben Ainslie, lain Percy OBE και τη σύζυγο του Andrew, Leah. Σκοπός είναι να τιμούν τον διάσημο ιστιοπλόο αλλά και να βοηθούν τους νέους ανθρώπους να βελτιώσουν την πρόσβαση τους σε εργασία και καριέρα που έχει να κάνει με το ναυτικό τομέα.

Elena Ivashchenko, Ρωσία, τζούντο



Ημερομηνία θανάτου: 15 Ιουνίου 2013

Αιτία: Αυτοκτονία

Η Elena Ivashchenko γεννήθηκε στο Omsk της Ρωσίας, στις 28 Δεκεμβρίου 1984. Το 2008 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο και δύο χάλκινα το 2007 και το 2011 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο. Επιπλέον έχει κερδίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια (2007, 2009, 2011, 2012) και ένα χάλκινο το 2006 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο. Το 2012 πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στην κατηγορία των 78 κιλών χάνοντας από την Iryna Kindzerska. Στις 15 Ιουνίου 2013, σε ηλικία 28 ετών αυτοκτόνησε πέφτοντας από το διαμέρισμα μίας πολυκατοικίας στην πόλη Tyumen. Φίλοι και γνωστοί την περιγράφουν ως έναν ευγενικό, δυνατό, ταλαντούχο και επιτυχημένο άνθρωπο.

Billy Ward, Αυστραλία, πυγμαχία



Ημερομηνία θανάτου: 4 Αυγούστου 2013

Αιτία: Αυτοκτονία

Ο William «Billy» Ward γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1993 και αρχικά εργαζόταν ως γυμναστής. Η ενασχόλησή του με την πυγμαχία ξεκινάει κάπου το 2006 και καταφέρνει να κερδίσει πολλούς τίτλους. Ο Ward είχε γίνει αρκετές φορές αντικείμενο σχολιασμού λόγω της εμφάνισής τους. Ο λόγος; Το κοντό του ανάστημα σε συνδυασμό με τα σγουρά κόκκινα μαλλιά του. Μάλιστα ο ίδιος είχε πει στην Sydney Morning Herald ότι λίγοι, λόγω της εμφάνισής του, μπορούσαν να πιστέψουν ότι είναι πυγμάχος. Στις 4 Αυγούστου 2013 σε ηλικία μόλις 20 ετών αυτοκτόνησε στο Gladstone, του Κουίνσλαντ.

Ο προπονητής Don Abnett τον περιγράφει ως ένα πολύ ήσυχο και ντροπαλό αγόρι που δεν είχε πολλή εμπιστοσύνη στον εαυτό του. «Ο Billy ήταν ένας πολύ ταλαντούχος και ένα τόσο καλό παιδί που πολλές φορές απορούσςε πώς θα μπορούσε να χτυπήσει κάποιον κατά τη διάρκεια του αγώνα». Αίσθηση είχαν προκαλέσει κάποια σχόλια που είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο facebook τις προηγούμενες μέρες πριν την αυτοκτονία του. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτησή του στις 17 Μαΐου 2013 όπου έγραφε: «Δεν φοβάμαι να πεθάνω, φοβάμαι να μην ζω».

Abdelrahman el-Trabily, Αίγυπτος, πάλη



Ημερομηνία θανάτου: 16 Αυγούστου 2013

Αιτία: Πυροβολισμός

Ο Abdelrahman Yahia Abdulsalam Muhammad El-Trabily γεννήθηκε στην Αίγυπτο και ασχολήθηκε με την ελληνορωμαϊκή πάλη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 εκπροσώπησε την Αίγυπτο και αγωνίστηκε στην κατηγορία των 120 κιλών χωρίς να κερδίσει κάποιο μετάλλιο. Ο El-Trabely πέθανε από τα πυρά των αιγυπτιακών δυνάμεων κατά τη διάρκεια μίας διαμαρτυρίας - στήριξης του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Jakkrit Panichpatikum, Ταϊλάνδη, σκοποβολή



Ημερομηνία θανάτου: 19 Οκτωβρίου 2013

Αιτία: Πυροβολισμοί

Οκτώβριος 2013. Ο 40χρονος πρωταθλητής στη σκοποβολή δέχεται τρεις πυροβολισμούς στο στήθος και στο στομάχι μέσα στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με την αστυνομία. Το τζάμι στην πλευρά του οδηγού της μαύρης Πόρσε του Jakkrit Panichpatikum είχε τρεις τρύπες από σφαίρες ενώ θεωρείται ότι οι δράστες ξέφυγαν με μοτοσυκλέτα. Ένα μήνα αργότερα, η πεθερά του είπε ότι εκείνη κρυβόταν πίσω από την επίθεση γιατί ήθελε να σώσει την κόρη της από την κακοποίηση στην οποία υφίστατο όλα αυτά τα χρόνια από τον σύζυγό της. Ο θάνατος του πρωταθλητή και πατέρα δύο παιδιών διαπιστώθηκε στο Seriruk Hospital. Η εν διαστάσει σύζυγός του είχε πει ότι ο Panichpatikum έχει ιστορικό βίας και ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η συμπεριφορά του είχε χειροτερέψει.

Christian Lopez, Γουατεμάλα, άρση βαρών



Ημερομηνία θανάτου: 6 Νοεμβρίου 2013

Αιτία: Πνευμονία

Ο αρσιβαρίστας Christian Alberto López Bobadilla από τη Γουατεμάλα ήταν κάτοχος ενός χρυσού κι ενός χάλκινου μεταλλίου. Η πνευμονία διέκοψε απότομα την καριέρα του σε ηλικία 29 ετών. Πέθανε στις 6 Νοεμβρίου 2013.

Besik Kudukhov, Ρωσία, πάλη



Ημερομηνία θανάτου: 29 Δεκεμβρίου 2013

Αιτία θανάτου: Τροχαίο

Στις 29 Δεκεμβρίου 2013 το νήμα της ζωής κόπηκε απότομα για τον παλαιστή Besik Kudukhov. Ένα τροχαίο του κόστισε τη ζωή μόλις στα 27 του χρόνια. Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ρώσους παλαιστές με τέσσερις παγκόσμιους τίτλους και δύο ολυμπιακά μετάλλια.

Elena Baltacha, Μεγάλη Βρετανία,τένις



Ημερομηνία θανάτου: 3 Μαΐου 2014

Αιτία: Καρκίνος στο συκώτι

Γεννήθηκε στην Ουκρανία αλλά μεγάλωσε στην Σκωτία. Η Elena Baltacha έμαθε ότι έχει καρκίνο στο συκώτι στα μέσα Ιανουάριου 2014, δύο μήνες αφού ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από τα κορτ. Λίγες εβδομάδες πριν τη διάγνωση, είχε παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της και επί σειρά ετών προπονητή της Nino Severino. Η Baltacha αποσύρθηκε από το επαγγελματικό τένις τον Νοέμβριο του 2013 έπειτα από μια λαμπρή καριέρα, ενώ είχε καταφέρει να γίνει η κορυφαία παίκτρια της Μεγάλης Βρετανίας.

Camille Muffat, Γαλλία, κολύμβηση και Alexis Vastine, Γαλλία, πυγμαχία



Ημερομηνία θανάτου: 9 Μαρτίου 2015

Αιτία: Συντριβή ελικοπτέρου

Οι δύο γάλλοι Ολυμπιονίκες ήταν μεταξύ των θυμάτων της σύγκρουσης δύο ελικοπτέρων στην επαρχία Λα Ρόχα στη βόρεια Αργεντινή. Η 27χρονη Camille Muffat κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και ο 29χρονος χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο, Alexis Vastine καθώς κι άλλοι πέντε γάλλοι πολίτες μετείχαν στα γυρίσματα του τηλεοπτικού ριάλιτι τύπου survivor με τον τίτλο «Drop» του γαλλικού καναλιού TF1. Τα δύο ελικόπτερα που είχαν ναυλωθεί από την εταιρεία παραγωγής συγκρούστηκαν και κόστισαν τη ζωή σε δέκα ανθρώπους.

Daundre Barnaby, Καναδάς, στίβος



Ημερομηνία θανάτου: 27 Μαρτίου 2015

Αιτία: Χάθηκε στη θάλασσα

Στο πένθος βυθίστηκε ο καναδικός στίβος, με την είδηση του θανάτου του Daundre Barnaby, πρωταθλητή των 400 μ., σε προπονητικό καμπ. Ο Daundre Barnaby κολυμπούσε στη θάλασσα μαζί με συναθλητές του, κάνοντας ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις στα Σεντ Κιτς. Ξαφνικά ο 24χρονος εξαφανίστηκε, καθώς όπως αποδείχθηκε τον παρέσυρε ένα δυνατό ρεύμα προς τα ανοιχτά. Αργότερα, εντοπίστηκε πνιγμένος. Ο Barnaby είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, τρέχοντας στον προκριματικό των 400 μέτρων.

Trevor Moore, ΗΠΑ, ιστιοπλοΐα



Ημερομηνία θανάτου: 25 Ιουνίου 2015

Αιτία: Χάθηκε στη θάλασσα

Ο αμερικανός ιστιοπλόος Trevor Walton Moore γεννήθηκε το 1985 στην Καλιφόρνια. Το 2007 είχε ψηφιστεί ιστιοπλόος της χρονιάς και το 2012 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και βγήκε 15ος στους αγώνες στην κατηγορία 49er. Από τα τέλη του Ιουνίου 2015 θεωρείται αγνοούμενος.

Yuliya Balykina, Λευκορωσία, στίβος



Ημερομηνία θανάτου: Οκτώβριος 2015

Αιτία: Δολοφονία

Τραγικό τέλος είχε η ιστορία της εξαφάνισης της 31χρονης σπρίντερ από τη Λευκορωσία, Yuliya Balykina. Η Balykina βρέθηκε δολοφονημένη σε δασώδη περιοχή λίγο έξω από το Μινσκ ενώ το πτώμα της οποίας ήταν θαμμένο και καλυμμένο με νάιλον σακούλα. Το μυστήριο της εξαφάνισης της Λευκορωσίδας ξεκίνησε στις 28 Οκτωβρίου, ενώ λίγες μέρες πριν οι αρχές συνέλαβαν τον 28χρονο άνδρα που είχε σχέση με την άτυχη αθλήτρια. Ο 28χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της αγαπημένης του, όμως δεν θυμόταν, όπως ο ίδιος είπε, την ακριβή τοποθεσία που είχε θάψει το πτώμα. Η Λευκορωσίδα είχε αποκλειστεί για δύο χρόνια από την IAAF για χρήση απαγορευμένων ουσιών, σταμάτησε τον αθλητισμό και προπονούσε μικρά παιδιά.

Laurent Vidal, Γαλλία, τρίαθλο



Ημερομηνία θανάτου: 10 Νοεμβρίου 2015

Αιτία: Καρδιακή προσβολή

Ο Ολυμπιονίκης του Τριάθλου Laurent Vidal έφυγε από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 31 ετών. Ο γάλλος πρωταθλητής, ο οποίος είχε καταλάβει την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, είχε εγκαταλείψει την ενεργό δράση τον Απρίλιο του 2015, μετά από καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια προπόνησης στην κολύμβηση.

Arnold Peralta, Ονδούρα, ποδόσφαιρο



Ημερομηνία θανάτου: 10 Δεκεμβρίου 2015

Αιτία: Πυροβολισμοί

Σε μια υπόθεση, για την οποία η αστυνομία είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ληστείας, ο διεθνής ποδοσφαιριστής με την Εθνική Ονδούρας Arnold Peralta και η σύζυγός του Oliva, βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο της γενέτειράς του Λα Σέιμπα, μια παραλιακή πόλη στα βόρεια της Ονδούρας και ψώνιζε ρούχα για τη νεογέννητη κόρη του. Όταν τέλειωσε και γύρισε στο γκαράζ του εμπορικού για να πάρει το αυτοκίνητό του, ο 26χρονος, πρώην παίκτης των Ρέιντζερς, πυροβολήθηκε 18 φορές, πέφτοντας νεκρός, μπροστά στα μάτια της συζύγου του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Heraldo, αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε πως οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν ο Peralta και τον γάζωσαν με σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος χωρίς να πουν κάτι προηγουμένως. Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο της ληστείας, καθώς όλα του τα υπάρχοντα έμειναν ανέγγιχτα.

Παρόλα αυτά έκριναν, ότι μπορεί να έχει παίξει ρόλο ένα tweet που είχε κάνει ο ποδοσφαιριστής πριν από ένα χρόνο, μιλώντας άσχημα για τους εγκληματίες στη χώρα του, τη στιγμή που η Ονδούρα διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον πλανήτη. «Πόσο δύσκολα είναι για τη χώρα μας, με τόσους εγκληματίες, να σκοτώνουν κάθε φορά, λες και είναι της μόδας οι φόνοι. Τέτοια άτομα δεν αξίζουν να είναι ζωντανά».

Sarah Tait, Αυστραλία, κωπηλασία



Ημερομηνία θανάτου: 3 Μαρτίου 2016

Αιτία: Καρκίνος στον τράχηλο

Σε ηλικία 33 ετών έφυγε από τη ζωή η αυστραλή Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Sarah Tait, νικημένη από τη μάχη που έδινε με την επάρατη νόσο τα τελευταία τρία χρόνια. Η Tait είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012), κατορθώνοντας να φορέσει στο στήθος της το ασημένιο μετάλλιο. Τον Μάρτιο του 2013 διαγνώστηκε με καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας, μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

Η Sarah Tait ξεκίνησε άμεσα θεραπεία, ενώ τον Φεβρουάριο του 2014 ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τους αγώνες. Παντρεμένη με τον πρώην προπονητής της Bill Τάιτ και μητέρα δύο παιδιών, η αυστραλή πρωταθλήτρια της κωπηλασίας είχε κατακτήσει ακόμη τρία μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.