Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αττικής: Αρπάζει τις μισές συντάξεις των νοσηλευομένων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κινητοποίηση χτες της ΣΕΑΑΝ και του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ.

Κινητοποίηση στη Διοίκηση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής έκανε χτες το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Αττικής, απαιτώντας τη μη εφαρμογή του μέτρου των παρακρατήσεων των συντάξεων και επιστροφή όσων έγιναν στους νοσηλευόμενους. Να θυμίσουμε πως με κυβερνητική απόφαση παρακρατάται το 50% των συντάξεων των νοσηλευομένων σε ιδρύματα χρονίων παθήσεων, βαριά αναπήρων και ψυχικά πασχόντων.

Στο συγκεκριμένο ίδρυμα περιθάλπονται άνθρωποι ηλικιωμένοι, με άνοια, με βαριά νοητικά και κινητικά προβλήματα. Από αυτούς τους ανήμπορους ανθρώπους η Διοίκηση του ιδρύματος - ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης - προσπαθεί επίμονα να αρπάξει τη μισή από την πενιχρή τους σύνταξη, απειλώντας τους ακόμη και με εκδίωξη από το ίδρυμα. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των νοσηλευομένων, όσοι έχουν αρνηθεί να πληρώσουν και διαμαρτύρονται για τις υποβαθμισμένες συνθήκες περίθαλψής τους, η Διοίκηση τους απειλεί πως θα τους τα πάρει μέσω της εφορίας! Υπογραμμίζουν, παράλληλα, τη δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της υποστελέχωσης εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης σε Υγεία - Πρόνοια, με αντίκτυπο ακόμη και στις μερίδες του φαγητού.

Ολα τα παραπάνω κατήγγειλαν χτες οι αντιπρόσωποι του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος. Ο διοικητής, ωστόσο, καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ιδρύματος επέλεξαν να κρυφτούν πίσω από το γράμμα του νόμου και να σταθούν απέναντι στους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται να παρανομήσουν, παρά μόνο να μεταφέρουν τα αιτήματα στο υπουργείο Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.