Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

163 σκευάσματα εξαφανίστηκαν από τα φαρμακεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τραγικές ελλείψεις καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Για τραγικές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά κάνει λόγο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων είναι καθημερινή καθώς αδυνατούν να βρουν τα ακριβά φάρμακα, τα οποία είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος τόνισε ότι λείπουν από τα φαρμακεία 163 σκευάσματα, στα οποία περιλαμβάνονται αντικαρκινικά, φάρμακα για την υπέρταση και καρδιολογικά.

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει έχει ενημερωθεί και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με σχετική επιστολή.

Σήμερα, που η οικονομική δυσπραγία των φαρμακείων είναι δεδομένη, χωρίς δική τους ευθύνη αλλά με υπαιτιότητα των ασφαλιστικών ταμείων, που στην πλειοψηφία τους δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους, η λύση που βρίσκουν οι φαρμακαποθήκες είναι η παράλληλη εξαγωγή φαρμάκων, αφού αυτή συνοδεύεται από πληρωμή τοις μετρητοίς.

Αποτελεί επίσης, μεγάλο πρόβλημα και ο ελλιπής εφοδιασμός της αγοράς από τις φαρμακευτικές εταιρείες, αφού όπως φαίνεται, εκτός του ότι η χώρα μας αποτελεί «επισφαλή τόπο διάθεσης των προϊόντων τους», οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που σε κάποιες περιπτώσεις δεν συμφέρει η διοχέτευσή τους.

«Επιπλέον ο εκβιασμός των τελευταίων, να ζητούν για τον εφοδιασμό των φαρμακείων μας, φωτοτυπίες συνταγών, με άμεση καταβολή του αντιτίμου, εκτός του ότι είναι αντιδεοντολογικό, είναι και παράνομο. Το ιατρικό απόρρητο δεν αφορά μόνο τη διάγνωση, αλλά και τη φαρμακευτική αγωγή. Είναι στη διάθεσή μας στοιχεία, τα οποία μπορούμε να σας παρέχουμε», υπογραμμίζει ο ΠΦΣ στην ίδια επιστολή, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του ΕΟΦ για την ομαλοποίηση της αγοράς.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.