Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Λάθος περικοπές σε χιλιάδες συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλαλούμ στους υπολογισμούς των μειώσεων παραδέχεται το ΙΚΑ.

Να διορθώσει το λάθος με τις μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, σπεύδει το ΙΚΑ, με επείγον έγγραφο του διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Η αδικία αυτή με τις συντάξεις οφείλεται σε σφάλμα του συστήματος προσαρμογής των συντάξεων. Το σύστημα δεν μπορούσε να εντοπίσει αυτούς που λάμβαναν δυο συντάξεις (κύριες και επικουρικές), και έτσι σε αυτούς η μείωση κατά 12% δεν έγινε.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΙΚΑ, που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», υπήρξαν λανθασμένοι υπολογισμοί και στις περιπτώσεις που έγιναν μεγαλύτερες μειώσεις τα ποσά θα επιστραφούν.

Ταυτόχρονα, όμως, στο μικροσκόπιο μπαίνουν όσοι συνταξιούχοι είχαν μικρότερες περικοπές.

Μέσα στις επόμενες μέρες μάλιστα το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά πόσοι θα έχουν επιστροφή των κρατήσεων και πόσοι θα έχουν ψαλίδι, το οποίο μέχρι τώρα είχαν αποφύγει. Οι περικοπές θα γίνουν είτε σε μία δόση, αν πρόκειται για μικρό ποσό, είτε σε περισσότερες δόσεις.

Τέτοια λάθη δεν έχουν γίνει μόνο στο ΙΚΑ αλλά και σε συντάξεις του Δημοσίου, καθώς και στις συντάξεις που καταβάλλουν τα ταμεία των τραπεζών, του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

Στο έγγραφο του, ο διοικητής του ΙΚΑ παραδέχεται ότι οι μειώσεις δεν έγιναν σωστά και ότι θα επιστραφούν ποσά σε συνταξιούχους, ενώ θα γίνουν περικοπές, αφού δεν έγιναν εκεί που έπρεπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.