Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ο διασωθείς στις Άνδεις κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας 58χρονος άνδρας από την Ουρουγουάη, ο οποίος βρέθηκε ζωντανός μετά από 4 μήνες αφότου είχαν χαθεί τα ίχνη του στα βουνά των Άνδεων, είχε εγκαταλείψει τη Χιλή μετά τις κατηγορίες εις βάρος του ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα ανήλικο παιδί, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα.

Ο Ραούλ Φερνάντο Γκόμεζ, ο οποίος φέρεται πως επέζησε τον βαρύ χειμώνα των Άνδεων τρώγοντας ποντικούς, σταφίδες και προμήθειες που είχαν απομείνει σε ένα καταφύγιο, κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος ενός 8χρονου παιδιού στις άπορες γειτονίες του Σέρο Ναβία στο Σαντιάγκο.

Το γραφείο του εισαγγελέα είχε διατάξει τον Απρίλιο έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες εις βάρος του Γκόμεζ, ενώ παράλληλα του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Ωστόσο, ο Γκόμεζ, υδραυλικός στο επάγγελμα, ξεκίνησε τον Μάιο προκειμένου να διασχίσει τα βουνά από τη Χιλή προς την Αργεντινή με τα πόδια, αλλά στην πορεία έχασε το δρόμο του κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.



Αργεντινοί αξιωματούχοι της βορειοδυτικής επαρχίας του Σαν Χουάν εντόπισαν την Κυριακή τον Γκόμεζ σε ένα καταφύγιο σε υψόμετρο 2.840 μέτρων, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί προκειμένου να κάνουν καταμέτρηση του ύψους του χιονιού. Ο 58χρονος δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την περιπέτειά του.



Το γραφείο του εισαγγελέα της Χιλής αναφέρει σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι «Προσπάθησε να διαφύγει της δικαιοσύνης», ενώ έχει γίνει αίτηση στις αρχές της Αργεντινής για έκδοση του Γκόμεζ στη Χιλή.

Η κόρη του 58χρονου απαρνήθηκε τις κατηγορίες εις βάρος του πατέρα της, ωστόσο τα μέσα ενημέρωσης της Χιλής μετέδωσαν ότι ο Γκόμεζ κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τον γιο της κουνιάδας του.

«Οι αρχές τον αναζητούσαν επειδή είχε εξαφανιστεί, για κανένα άλλο λόγο», δήλωσε η κόρη του Γκόμεζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.