Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Δέκα άγνωστα ζώα πολύ παράξενα και άκρως ενδιαφέροντα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μερικά ίσως δεν ξέρεις ότι υπάρχουν.

Πιθανώς δεν έχετε δει τα περισσότερα από αυτά τα ζώα στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά άλλα είδη που αξίζουν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο που ακολουθεί.

Εδώ είναι 10 από τα πιο ενδιαφέροντα ζώα που πιθανόν δεν ξέρετε...


1. Οκάπι



Το οκάπι είναι ένα είδος καμηλοπάρδαλης που όμως έχει και ρίγες παρόμοιες με τη ζέβρα. Το σώμα του και ιδιαίτερα ο λαιμός του μοιάζουν με άλογο. Αυτό το περίεργο ζώο, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, ανακαλύφθηκε στα δάση του Κονγκό και μπορεί να ζήσει 30 χρόνια, φτάνοντας τα 250 κιλά σε βάρος. Έχουν απομείνει 10.000-20.000 τέτοια ζώα στον πλανήτη.

2. Μαϊμού με προβοσκίδα



Αυτές οι μαϊμούδες όσο γερνούν, τόσο οι μύτες τους ή αλλιώς οι προβοσκίδες τους μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ελκυστικές. Αυτές οι μύτες των αρσενικών χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν τα θηλυκά.

3. Αντιλόπη Saiga



Αυτό το απίστευτο ζώο έχει μια παράξενη μύτη η οποία είναι εξαιρετικά ευέλικτη και το βοηθά να φιλτράρει τη σκόνη που δημιουργείται από το κοπάδι που μεταναστεύει. Θεωρείται ότι αυτό το είδος υπάρχει από την εποχή των παγετώνων.

4. Γκάριαλ



Το γκάριαλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη ερπετών με μήκος που φτάνει μέχρι και 6,25 μέτρα. Ο παγκόσμιος πληθυσμός του κροκόδειλου γκάριαλ θεωρείται ότι είναι μικρότερος από 235.

5. Καπιμπάρα



Το καπιμπάρα ή αλλιώς υδρόχοιρος είναι το μεγαλύτερο τρωκτικό στον κόσμο. Είναι ένα βαρύ και στιβαρό στην εμφάνιση ζώο το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος πάνω από ένα μέτρο. Το καπιμπάρα μοιάζει λίγο στην όψη με τον τεράστιο αφρικανικό ιπποπόταμο και συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο.

6. Μαρκόρ



Το Μαρκόρ είναι το εθνικό ζώο του Πακιστάν και το μεγαλύτερο είδος αγριοκάτσικου. Συναντώνται στα ορεινά εδάφη, με υψόμετρο μεταξύ 600 και 3.600 μέτρων.

7. Ρινόκερος-βουκερώς



Τα πουλιά «Ρινόκερος-βουκερώς» φαίνονται τόσο παράξενα, επειδή μοιάζουν να έχουν ένα επιπλέον ράμφος επάνω από το δικό τους. Ο σκοπός του «δεύτερου ράμφους» είναι να κάνει τους ήχους που παράγουν πιο δυνατούς. Μπορεί να ζήσει έως και 90 χρόνια.

8. Ντιγκόνγκ



Το ντιγκόνγκ ή ντουγκόνγκ είναι ένα θαλασσινό μεγαλόσωμο θηλαστικό ζώο, που ανήκει στην τάξη των σειρήνων ή σειρηνοειδών. Αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα της θάλασσας εδώ και καιρό θηρεύονται για το κρέας και το λάδι τους.

9. Slender Loris



Ο Slender Loris περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε δέντρα, κινούμενος με αργές και ακριβείς κινήσεις. Έχει μεγάλα μάτια τα οποία του προσφέρουν εξαιρετική νυχτερινή όραση.

10. Σηφάκα diademed



Το είδος αυτό είναι ένα από τα είδη λεμούριου με το υψηλότερο μέσο όρο ζωής. Το ενήλικο είναι περίπου 105 εκατοστά, συμπεριλαμβανομένης της ουράς. Από το έτος 2002, ο πληθυσμός του εκτιμάται μεταξύ 6.000 και 10.000 παγκοσμίως.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.