Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ασυνήθιστες αιτίες θανάτου!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι πιο περίεργοι τρόποι που έχουν καταγραφεί.

Ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και διάφορες άλλες σοβαρές ασθένειες, αποτελούν αιτία θανάτου για χιλιάδες ανθρώπους κάθε ημέρα.

Ωστόσο, ανατρέχοντας σε στατιστικά δεδομένα μπορεί κάποιος να συναντήσει ιδιαίτερα περίεργες αιτίες που οδηγούν ανθρώπους στο θάνατο και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές.

Διαβάστε 10 από τις πιο ασυνήθιστες αιτίες θανάτου…



Θάνατος από ιπποπόταμο: Όσο παράξενο και αν ακούγεται, θεωρείται ένα από τα πλέον θανατηφόρα ζώα της Αφρική. Περισσότεροι από 200 θάνατοι σημειώνονται κάθε χρόνο στην ήπειρο εξαιτίας του ιπποπόταμου.



Θάνατος από ασφυξία κατά τη διάρκεια σεξουαλικής αυτοϊκανοποίησης: Η «ερωτική ασφυξία» πρόκειται για μια μέθοδο αυτοϊκανοποίησης που περιλαμβάνει την πρόκληση προσωρινής ασφυξίας προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η σεξουαλική απόλαυση. Πρόκειται για αρκετά διαδεδομένη μέθοδο και φυσικά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από 250 έως και 1.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.



Ο ηθοποιός David Carradine, γνωστός από τις ταινίες «Kill Bill» έχασε τη ζωή του το 2009 με τον τρόπο αυτό.



Θάνατος από μυρμήγκια: Το είδος μυρμηγκιών που φέρει την ονομασία Myrmecia pilosula, και απαντάται στην Τασμανία, είναι σαρκοφάγα και δηλητηριώδη. Μάλιστα το δηλητήριό τους, θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο των εντόμων. Στην Τασμανία, μάλιστα 0ροκαλούν περισσότερους θανάτους απ΄ ό,τι οι αράχνες, τα φίδια, οι σφήκες και οι καρχαρίες μαζί!



Θάνατος από σταλακτίτες πάγου: Σε κρύες περιοχές είναι συχνό φαινόμενο η δημιουργία σταλακτιτών από πάγο που με το ιδιαίτερο σχήμα μπορούν να φανούν επικίνδυνοι για άτυχους περαστικούς που θα βρίσκονται από κάτω, την ώρα που θα πέσουν. Το χειμώνα του 2010, 5 άνθρωπο έχασαν τη ζωή του και 150 τραυματίστηκαν εξαιτίας της πτώσης τέτοιων σταλακτιτών στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας.



Θάνατος από μέδουσα: Ορισμένα εξαιρετικά τοξικά είδη μέδουσας μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο έναν άνθρωπο μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Μόνο στις Φιλιππίνες, κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι χάνουν τη ζωή τους 20 με 40 άνθρωποι.



Θάνατος από SMS: Έρευνα του πανεπιστημίου North Texas Health Science Center κατέδειξε ότι από το 2001 μέχρι και το 2007 περίπου 16.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αποστολής γραπτών μηνυμάτων από κινητό κατά την οδήγηση.



Θάνατος από πέσιμο από κρεβάτι: Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, στη χώρα καταγράφονται 1,8 εκατ. επισκέψεις στα επείγοντα περιστατικά και 400.000 ηλικιωμένοι νοσηλεύονται εξαιτίας της πτώσης από κρεβάτι. Υπάρχουν αναφορές που μιλούν για 400 θανάτους ετησίως, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, άνω των 65 ετών.



Θάνατος από ρόλερ κόστερ: Αν και οι μηχανισμοί ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων είναι ιδιαίτερα εξελιγμένοι, τα ρόλερ κόστερ έγιναν αιτία θανάτου για 40 ανθρώπους από το 1994 μέχρι και το 2004 μόνο στις ΗΠΑ. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 2 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας των ρόλερ κόστερ.



Θάνατος από επίθεση σκύλου: Εάν και ο αριθμός των σχετικών ερευνών που έχουν διεξαχθεί είναι αρκετά περιορισμένος, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, από την επίθεση σκύλων. Το 2010 ο αριθμός των θυμάτων ήταν πάνω από 30.



Θάνατος από… αυτόματο πωλητή: Αν και οι θάνατοι από πτώση μηχανών αυτόματης πώλησης που έχουν καταγραφεί δεν είναι πολλοί, εντούτοις παραμένει μια αιτία θανάτου που κάθε χρόνο υπολογισμοί θέλουν να σκοτώνει 2 ανθρώπους. Μάλιστα, δεν είναι σπάνιο να διαβάσει κανείς σε τέτοιες μηχανές σχετικές προειδοποιήσεις…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.