Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Επίμονοι θαυμαστές που έκαναν εφιάλτη τη ζωή των διασήμων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαζί με φήμη, έρχεται και το τίμημα.

Μαζί με τη δόξα και την καταξίωση στο καλλιτεχνικό στερέωμα, έρχεται και η προσοχή του κοινού, τόσο καλή όσο και διαβολική. Οι διασημότητες το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Έτσι, ενώ απολαμβάνουν την αμέριστη προσοχή και τον θαυμασμό που λαμβάνουν από τους «νόμιμους» θαυμαστές τους, μερικές προσωπικότητες πρέπει επίσης να αντέξουν την πίεση και τον κίνδυνο που διατρέχουν από μια σειρά από ψυχωτικούς θαυμαστές -κυνηγούς.

Πολλές φορές το κοινό έχει την ψευδαίσθηση ότι ένας τέτοιος άνθρωπος, δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν θαυμαστή που επιδεικνύει υπερβολικό ζήλο. Αυτό ωστόσο απέχει πολλές φορές από την αλήθεια. Ενώ υπάρχουν κάποιοι θαυμαστές που μπορούν να εκφράσουν τον πληθωρικό ενθουσιασμό τους για το αγαπημένο τους αστέρι, σπάνια, αν όχι ποτέ δεν διασχίζουν τη κόκκινη γραμμή έτσι ώστε να θεωρηθούν μια πραγματική απειλή. Οι stalkers-όρος που χρησιμοποιείται για τους επικίνδυνους «θαυμαστές»-, όμως από την άλλη πλευρά, έχουν γίνει πραγματικός κίνδυνος για διάσημους σταρ.

Οι παρακάτω δέκα stalker που ακολουθούν, μπορούν να θεωρηθούν οι πιο διάσημοι όλων των εποχών, με μερικούς να χρησιμοποιούν απίστευτη βία, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που σε μερικές περιπτώσεις επέλεξαν και το φόνο.

Dante Michael Soiu - Γκουίνεθ Πάλτροου



Ο πρώτος στη λίστα των επίμονων θαυμαστών, είναι ένας άνθρωπος που είχε διαγνωσθεί ως παράφρων και σήμερα νοσηλεύεται σε ψυχιατρικό ίδρυμα στην Καλιφόρνια. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Dante Michael ο οποίος «κατάφερε» και έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του το 2000, όταν κατηγορήθηκε ότι καταδίωκε την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Γκουίνεθ Πάλτροου. Οι λεπτομέρειες πίσω από αυτή την ιστορία, είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Ο μεσήλικας Ντάντε, άρχισε να στέλνει επιστολές με αποστολέα την Πάλτροου, σε καθημερινή βάση. Το περιεχόμενο των γραμμάτων, περιείχαν μηνύματα αγάπης και εκφράσεις ενδιαφέροντος για την ηθοποιό και την καριέρα της. Τα γράμματα σύντομα έγιναν άπειρα, έφταναν σε πακέτα, και ένα από αυτά περιείχε έναν δονητή με τη φράση «γιατί σ’ αγαπώ». Ο Ντάντε προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, όταν άρχισε να επισκέπτεται το σπίτι των γονιών της διάσημης ηθοποιού. Ευτυχώς, συνελήφθη πριν προχωρήσει σε ακόμη πιο επικίνδυνες πράξεις και βλάψει την ηθοποιό.

Thomas Brodnicki - Σελένα Γκόμεζ



Μια από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις καταδίωξης, είναι ο Τόμας Μπροντνίσκι ο οποίος έστρεψε το ενδιαφέρον του Τύπου, το 2011, όταν ήρθε στο φως ότι είχε παρενοχλήσει τη νεαρή ηθοποιό και τραγουδίστρια Selena Gomez. Ο Brodricki ισχυρίστηκε ότι συνομιλούσε με τον Θεό σχετικά με Selena και τη θέση της στο σύμπαν. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι ήταν το πεπρωμένο τους για να είναι μαζί ότι είχαν κοινό μέλλον. Ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του, αυτές απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Ο Brodricki υποβλήθηκε σε ψυχιατρική αξιολόγηση και πλέον πρέπει να συμμορφώνεται με τα ασφαλιστικά μέτρα και την περιοριστική εντολή που του επιβλήθηκαν έπειτα από τη κατάθεση της Selena.

David Ajemian - Κόναν Ο' Μπράιεν



Στόχος του, ήταν ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής talk show, Conan O'Brien. Αυτό που κάνει αυτή την υπόθεση μοναδική, είναι ότι ο Ajemian είναι ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας. Αυτός ήταν και ο λόγος που κέρδισε και το παρατσούκλι του «Stalker priest» (καταδιώκτης ιερέας). Το 2006, ο ιερέας άρχισε να στέλνει αρκετές απειλητικές επιστολές προς τον O'Brien. Το περιστατικό παρενόχλησης κορυφώθηκε όταν ο Ajemian προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στο στούντιο στο οποίο ο παρουσιαστής μαγνητοσκοπούσε το τοκ σόου του στη Νέα Υόρκη. Ο Ajemian συνελήφθη και ομολόγησε την άστοχη αυτή συμπεριφορά του.

Επί του παρόντος, ο Ajemian εξακολουθεί να είναι ένας χειροτονημένος ιερέας στη Βοστώνη. Οι υπηρεσίες του ως ιερέας, ωστόσο, έχουν μπει προς το παρόν στον «πάγο». Κατά σατανική (;) σύμπτωση, οι δυο άντρες σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ την ίδια περίοδο, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί αν είχαν πράγματι γνωριστεί εκείνα τα χρόνια.

Jack Jordan - Ούμα Θέρμαν



Το 2008 ένας φαινομενικά φυσιολογικός τύπος, με το όνομα Jack Jordan, καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή, για την καταδίωξη της ηθοποιού Uma Thurman. Η τεχνική παρενόχλησης του συγκεκριμένου άντρα, περιελάβανε άφθονη αλληλογραφία, αλλά και αμέτρητες ζωγραφιές που άφηνε στο ταχυδρομικό κουτί της χολιγουντιανής σταρ.

Το περιεχόμενο των επιστολών και των σχεδίων, είχαν-το μεγαλύτερο μέρος-, σεξουαλικό περιεχόμενο. Ωστόσο, στάθηκε αδύνατο για εκείνον να παραμείνει «καθαρός» και το 2010 παραβίασε τους όρους της αναστολής του, όπως έκανε και ένα χρόνο αργότερα. Την τελευταία φορά της που δε συμμορφώθηκε με τη δικαιοσύνη, ο Jordan είχε αρνηθεί να λάβει τη φαρμακευτική αγωγή που προορίζονταν για τα ψυχωτικά επεισόδια. Ευτυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει επιχειρήσει να καταδιώξει την Θέρμαν, αλλά και κάποια άλλη διασημότητα.

Dawnette Knight - Μάικλ Ντάγκλας



Οι φίλοι του κινηματογράφου είναι εξοικειωμένοι με την ταινία «Fatal Attraction» («Ολέθρια Σχέση»), στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Μάικλ Ντάγκλας και η Γκλεν Κλόουζ. Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ του 2003 και του 2004 ο Ντάγκλας και, στη συνέχεια, η σύζυγός του, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, έζησαν και στη πραγματική ζωή μια… μοιραία έλξη. Αυτό ήρθε με τη μορφή της Dawnette Knight, μια παρανοϊκή θαυμάστρια του Ντάγκλας.

Σε μια σειρά από επιστολές που μεγάλωναν την ένταση, η Knight, προσπάθησε μέσα από αυτές να αναμεταδώσει την «αγάπη» της για τον διάσημο ηθοποιό: Έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ήταν ο εραστής της. Εξέφρασε μάλιστα και την επιθυμία να… κόψει σε μικρά κομμάτια την Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς και να ταΐσει με αυτά πεινασμένους σκύλους, έτσι ώστε το ζευγάρι να μπορούσε επιτέλους να ζήσει μαζί!

Περιττό να πούμε ότι καταγγέλθηκε στις αρχές και κατηγορήθηκε για παρενόχληση το 2004. Λίγους μήνες αργότερα, απέκρουσε τις κατηγορίες εναντίον της και ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας. Τελικά η Knight καταδικάστηκε σε τριετή ποινή φυλάκισης από έναν δικαστή Καλιφόρνια ενώ μετά την αποφυλάκισή της, κανείς δεν άκουσε τίποτα πια για την συγκεκριμένη γυναίκα.

Margaret Mary Ray - Ντέιβιντ Λέτερμαν



Το 1988 το όνομα της Mary Ray, γράφτηκε για πρώτη φορά στα μίντια. Ήταν μια γυναίκα που καταδίωκε τον παρουσιαστής τοκ σόου, Ντέιβιντ Λέτερμαν. Εισέβαλε στο σπίτι του και καταπάτησε πολλές φορές την ιδιοκτησία του την ίδια στιγμή που ο διάσημος αμερικανός δημοσιογράφος, είχε δηλώσει πως τη λυπάται. Ο ίδιος μάλιστα, ανέφερε ότι δεν θα προχωρούσε σε καταγγελίες σε βάρος της ενώ μάλιστα, συμπεριέλαβε την ταραγμένη γυναίκα ακόμα και σε κάποια χιουμοριστικά σκετσάκια του.

Η Ray, η οποία είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένια, τελικά αυτοκτόνησε το 1998. Στις 5 Οκτωβρίου του 1998, έπεσε στις ράγες τρένου την ώρα που περνούσε αμαξοστοιχία και τραυματίστηκε θανάσιμα. Με το άκουσμα της αυτοκτονίας της, ο Λέτερμαν εξέφρασε τη λύπη του για την τραγωδία αυτή.

Yolanda Saldivar - Δολοφόνησε την τραγουδίστρια Σελένα



Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια μεξικανικής καταγωγής που διέπρεψε στα μουσικά είδη tex-mex και ranchera, γνωστή παγκοσμίως ως Selena θεωρείται μία από τις σημαντικότερες Λατίνες τραγουδίστριες με πωλήσεις πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα. Το αστέρι της ωστός έσβησε απότομο και άδοξα, όταν δολοφονήθηκε σε ηλικία 23ετών από την Yolanda Saldivar, την πρόεδρο του φαν κλαμπ της. Όπως αποδείχθηκε, η δολοφόνος της νεαρής σταρ, έκλεβε συστηματικά από το ταμείο του κλαμπ και όταν η οικογένεια της τραγοδίστριας αποκάλυψε την απάτη, εκείνη πυροβόλησε και τραυμάτισε θαμάσιμα την άτυχη Σελένα. Η Saldivar καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, το 1995.
Η ζωή της Σελένα, μεταφέρθηκε στο κινηματογράφο το 1997 στη ταινία «Selena» με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόπεζ.

Robert John Bardo - Δολοφόνησε την ηθοποιός Ρεμπέκα Σκάεφερ



Το 1989 η καριέρα της ηθοποιού Ρεμπέκα Σκάεφερ βρισκόταν σε τροχιά ανόδου. Το αστέρι της άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει στον ουρανό του Χόλιγουντ, με τη συμμετοχή στην τηλεοπτική σειρά «My Sister Sam», αλλά είχε και παλαιότερα δρέψει δάφνες ως έφηβη για το πέρασμά της από κινηματογραφικούς ρόλους. Η καριέρα και η ζωή της είχε τραγικό τέλος, έπειτα και τη μοιραία συνάντησή της με τον Robert John Bardo, στην εξώπορτα του διαμερίσματός της, το 1989.

Ο Bardo που είχε μια απίστευτη εμμονή με την ανερχόμενη ηθοποιό, την πυροβόλησε και τη σκότωσε με το που το θύμα του άνοιξε την πόρτα. Η ιστορία αυτής της μοιραίας συνάντησης, ξεκίνησε τρία χρόνια νωρίτερα, όταν ο Bardo ανέπτυξε για πρώτη φορά μια εμμονή με τη Ρεμπέκα. Όλο αυτό το διάστημα, της έγραφε ασταμάτητα επιστολές και παρακολουθούσε το κάθε βήμα της. Ο Bardo καταδικάστηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού για τη δολοφονία της νεαρής ηθοποιού και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το 2011, ενώ εξέτιε την ποινή του, μαχαιρώθηκε έντεκα φορές από άλλο κρατούμενο, αλλά επέζησε.

John Hinckley Jr - Πυροβόλησε τον Ρήγκαν για να εντυπωσιάσει την Τζόντι Φόστερ



Η περίπτωση του Hinckley είναι ιδιαίτερη μιας και ο ίδιος ανέπτυξε την αντίληψη ότι ο τρόπος για να κερδίσει την προσοχή της Φόστερ ήταν γι' αυτόν να σκοτώσει ένα άτομο μεγάλης σπουδαιότητας. Έτσι, αποφάσισε ότι θα δολοφονούσε τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρήγκαν, προκειμένου να «κερδίσει» την αγάπη της. Στις 30 Μαρτίου 1981 ο Hinckley έκανε πράξη την αρρωστημένη σκέψη του και πυροβόλησε τον Ρήγκαν και δύο άλλα δυο ακόμη άτομα, στην Ουάσιγκτον. Ευτυχώς, τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα άλλα δυο θύματα, επέζησαν. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε σε δίκη κατά τη διάρκεια της οποίας, κρίθηκε αθώος λόγω παράνοιας. Επί του παρόντος, ο Hinckley βρίσκεται υπό περιορισμό σε ψυχιατρείο της Ουάσιγκτον. Η ηθοποιός και ο John Hinckley, φοίτησαν στο πανεπιστήμιο του Γέιλ το ίδιο διάστημα.

Mark David Chapman - Δολοφόνησε τον Τζον Λένον



Το 1980, η δολοφονία του πρώην σκαθαριού Τζον Λένον, μπροστά από το κτίριο του διαμερίσματός του στη Νέα Υόρκη, συγκλόνισε τον κόσμο. Δολοφόνος του, ήταν ο άνθρωπος που είχε μια απίστευτη εμμονή με το αστέρι των Beatles, Mark David Chapman. Η εξήγηση που ο Chapman έδωσε στις αρχές, ήταν επειδή ένιωθε ότι ο Λένον ήταν ένας υποκριτής. Σε άλλες περιπτώσεις, ο ίδιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το έκανε για τη φήμη. 


Ο Chapman κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Σήμερα, εξακολουθεί να είναι στη φυλακή, παρά τις διάφορες εκστρατείες για την αποφυλάκισή του και τις επτά εφέσεις που έχει ασκήσει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.