Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Το νέο του χέρι τού δείχνει μια νέα ζωή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωτογραφίες του πρώτου Βρετανού που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση χεριού.

Υπέφερε επί δύο δεκαετίες από αφόρητους πόνους και προετοιμαζόταν για ένα μέλλον όπου και οι πιο απλές κινήσεις θα ήταν ανέφικτες. Αλλά τελικά η ζωή χαμογέλασε στον πρώην Royal Marine Mark Cahill, ο οποίος έγινε ο πρώτος άνδρας στη Βρετανία που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση χεριού.

Η πρωτοποριακή επέμβαση έγινε πριν από έξι μήνες και πλέον ο Cahill, που πάλευε για χρόνια με την αρθρίτιδα και λοιμώξεις στα δάχτυλα, νιώθει έτοιμος να ξαναρχίσει από την αρχή.

Απολαμβάνει απλές μικρές φροντίδες προς τη γυναίκα του, όπως το να της προσφέρει τσάι, και περπατά θριαμβευτικά κρατώντας τον εγγονό του από το χέρι.

Μπορεί να φαίνεται απλό αλλά για τον Cahill και την ιατρική ομάδα που έφερε εις πέρας την επέμβαση, το αποτέλεσμα αποτελεί ιατρικό ορόσημο.

Ο Cahill υποδέχεται τον δημοσιογράφο της Daily Mail στο σπίτι του στο West Yorkshire με χαμόγελο και, φυσικά, μία χειραψία. Μια καθημερινή χειρονομία που όμως για εκείνος ήταν αδύνατη όταν έχασε τον έλεγχο του δεξιού του χεριού πριν από πέντε χρόνια.

Διότι το δεξί χέρι του 52χρονου παρέλυσε από μία μόλυνση ενώ στο αριστερό έχει αρθρίτιδα.

Με τη 48χρονη γυναίκα του κρατιούνται χέρι- χέρι, «επειδή μπορούμε το κάνουμε», λέει η ίδια. Αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρει ποιου το χέρι κρατά αφού δεν γνωρίζουν ποιος ήτα ο δότης του χεριού που άλλαξε τη ζωή του άνδρα της.

«Δεν μπορείς να σταματήσεις να απορείς στην αρχή. Σκέφτεσαι πολύ, ακόμα το κοιτάζω έκπληκτος. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αλλά είναι κομμάτι μου πια, δικό μου το χέρι, δικιά μου η ζωή», λέει ο Cahill.

Η μεταμόσχευση στο Leeds General Infirmary ήταν μοναδική. Στο οκτάωρο χειρουργείο, ομάδα γιατρών υπό τον πλαστικό χειρουργό Simon Kay συνέδεσε τα οστά, τους τένοντες, τα νεύρα, τις αρτηρίες και τις φλέβες και τελικά το δέρμα του νέου χεριού με αυτό του ασθενή.

«Όταν φύγει το πρήξιμο και το χέρι αποκτήσει το χρώμα του δικού μου δέρματος δεν θα φαίνεται η διαφορά», λέει ο Cahill. «Μεγαλώνουν τα νύχια μου και οι τρίχες στο χέρι», προσθέτει ενώ κουνά το κάθε δάχτυλο ξεχωριστά.

«Ποτέ δεν θα είναι εντελώς δικό μου, είναι πιο μικρό από το αριστερό μου χέρι και φυσικά δεν έχει τα ίδια δακτυλικά αποτυπώματα. Αλλά η διαφορά στη ζωή μου είναι τεράστια», τονίζει.

Ο άνδρας πάσχει από αρθρίτιδα από τα 32 του, με αποτέλεσμα το αριστερό του χέρι να πρήζεται και τα δάχτυλά του να στραβώνουν, ενώ το δεξί παρέλυσε έπειτα από μία μόλυνση. Είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την καριέρα του στο στρατό λόγω της αρθρίτιδας και στη συνέχεια τού ήταν όλα τόσο δύσκολα που εγκατέλειψε και την παμπ όπου δούλευε με τη γυναίκα του.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.