Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ζητά ονόματα έως τέλος Ιουλίου η τρόικα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το MEGA, υπάρχει αισιοδοξία για την Κυριακή, ότι δηλαδή μπορεί η κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφνωία με την τρόικα.

Για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, όμως, πρέπει να λυθεί το μείζον θέμα της κινητικότητας. Και εκεί η πρόοδος γίνεται αργά αλλά φαίνεται ότι υπάρχει.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με το MEGA, η τρόικα είναι πάρα πολύ σκληρή και συγκεκριμένη. Ζητά δηλαδή καταλόγους με τα ονοματεπώνυμα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα και τις θέσεις που θα καταργηθούν έως τις 31 Ιουλίου, πριν ξεκινήσουν οι θερινές διακοπές για την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Η οδηγία του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου όλα τα υπουργεία πρέπει να παραδώσουν τους καταλόγους αυτούς. Οι κατάλογοι έχουν ως εξής. Τη μεγαλύτερη συνεισφορά την έχει το υπ. Παιδείας: 2.500 σε διαθεσιμότητα και άλλοι 5.000 από μετατάξεις που από την τρόικα χαρακτηρίζονται ως "transfer" όμως φαίνεται ότι μπαίνουν στον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπουν σε κινητικότητα. Στο υπουργείο Εσωτερικών, φαίνεται ότι θα υπάρξει μια συνεισφορά 3.000 ανθρώπων, ενώ άλλες 2.500 θα δώσουν όλα τα άλλα υπουργεία.

Πλέον όλοι στην κυβέρνηση καταλαβαίνουν ότι και η τρόικα φαίνεται διατεθειμένη να δώσει μια παράταση για την εφαρμογή της κινητικότητας, ωστόσο δεν κάνει καμία συζήτηση για παράταση σε ότι αφορά την εικόνα που θα έχει από την κινητικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.