Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Σχετικά με το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρά τις δυσκολίες, καθυστερήσεις, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και σημαντικές περικοπές σε χρήματα και προσωπικό, ξεκίνησε από την πρώτη του μήνα το πανελλαδικής κάλυψης (12 κατασκηνωτικοί χώροι σε δήμους όλης της χώρας) Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για ΑμεΑ (ΚΠ ΑμεΑ). Πρόκειται περί ενός – τηρουμένων των τρεχουσών συνθηκών - μικρού κατορθώματος που πιστώνεται στην πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αλλά και στην ενεργοποίηση των 12 δήμων που εξακολουθητικά τα τελευταία 3 δύσκολα χρόνια της κρίσης στηρίζουν την όλη προσπάθεια.

Με την υπόμνηση ότι η φετινή ζήτηση για ολιγοήμερη κατασκηνωτική ανάσα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο (3100 αιτήσεις), ας μας επιτραπεί να εστιάσουμε στους υποστηρικτικούς δήμους αναδημοσιεύοντας το σχετικό με αυτούς απόσπασμα της δημόσιας ανακοίνωσης της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ. Οχι μόνο για να τους τιμήσουμε (και) δημοσιογραφικά, αλλά κυρίως διότι μέσα από την πεισματική υποστήριξή τους σε χρόνια δύσκολα θέτουν άτυπη υποψηφιότητα για μιά πραγματικά ολοκληρωμένη – στρατηγικά σχεδιασμένη δομή κατασκηνωτικού προγράμματος που μπορεί και πρέπει να διεκδικηθεί τα επόμενα χρόνια. Αναφέρει λοιπόν σχετικά με αυτούς η ΠΟΣΓΚΑμεΑ στην ανακοίνωσή της:

“Υπερπολύτιμοι αρωγοί μας τα τελευταία τρία χρόνια είναι οι δήμοι στις κατασκηνώσεις των οποίων φιλοξενούνται τα παιδιά μας και τους ευχαριστούμε για τις προσπάθειές τους και την υποστήριξή τους. Ευχαριστούμε όλους τους Δημάρχους και τους Προέδρους των Δ.Σ. των κατασκηνώσεων και ιδιαίτερα τους δήμους:

Μαραθώνα (Δήμαρχος Ι.Λουΐζος, Πρ. Δ.Σ. Σ.Τσίρκας), που κάθε χρόνο φιλοξενεί πάνω από 1.300 ΑμεΑ, μέσα σε τρία χρόνια συνεργασίας με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, αθόρυβα, υπεύθυνα και νοικοκυρεμένα, κατάφερε όχι μόνο να έχει σε πλήρη λειτουργικότητα πάνω από το 90% των οικίσκων στην Ε’ Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα, να έχει κάνει έργα ουσιαστικής βελτίωσης στα όρια του δήμου και εντός της κατασκήνωσης, αλλά κατάφερε να αναδειχθεί, σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό οργανισμού της Ε.Ε. τον Απρίλιο του 2013, στον πιο προσβάσιμο για ΑμεΑ τουριστικό δήμο της Ε.Ε.

Αγιάς (Δήμαρχος Α.Γκουντάρας, Πρ. Δ.Σ. Γ.Γιάνναρος), που μετέτρεψε την κατασκήνωση σε μικρό θέρετρο και σε συνεργασία με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα λειτουργήσει και πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα του δήμαρχου, κ. Α.Γκουντάρα: «Είναι ιδιαίτερη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για εμάς να φιλοξενήσουμε ΑμεΑ και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της θεραπευτικής ιππασίας στην κατασκήνωση Αγ.Παρασκευής Στομίου, σε συνεργασία με τη ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Σήμερα, μια εποχή βαθιάς οικονομικής ύφεσης κι ανέχειας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να στηρίξει κοινωνικές δομές που ελαφρύνουν τον πόνο και δίνουν διέξοδο στα μεγάλα προβλήματα των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων».

Μεταμόρφωσης (Δήμαρχος Α.Ζωγράφος, Πρ. Δ.Σ. Δ.Ζαγγίλας), που έχει μετατρέψει την κατασκήνωση τα τρία τελευταία χρόνια σε πραγματικό θέρετρο, απόλυτα προσβάσιμο για τα παιδιά μας-ΑμεΑ, με σύγχρονες υποδομές και με αντικατάσταση του 90% των σκηνών με οικίσκους, ενώ κάθε χρόνο αναλαμβάνει και καλύπτει μία επιπλέον περίοδο για τα παιδιά μας.

Παγγαίου Καβάλας, Ηρακλείου Κρήτης, Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, Κω Δωδεκανήσου, που κάθε χρόνο αναλαμβάνουν και καλύπτουν επιπλέον περίοδο για τα παιδιά μας.

Αλεξανδρούπολης, για το μοναδικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης με μουσικό και θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση, κοινωνικοποίηση, ευαισθητοποίηση και προσαρμοσμένες δραστηριότητες για κατασκηνωτές με αναπηρίες μαζί με κατασκηνωτές χωρίς αναπηρίες.

Χανίων, Αμφιλοχίας, Κέρκυρας, Καλαμάτας, για την άριστη συνεργασία και τη φιλοξενία των παιδιών μας”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.