Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Μετακινήσεις εκπαιδευτικών - Κράτος ανάλγητο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04.07.2013

Εκπαιδευτικός με βαριά σπάνια αναπηρία (κοκιωμάτωση vergener) για την οποία του χορηγείται εφόρου ζωής ανοσοκαταστολή, έχει υποβληθεί για ένα έτος σε αιμοκάθαρση με ποσοστό αναπηρίας 80%, και με 22 έτη υπηρεσίας κρίθηκε ως υπεράριθμος και θα του ανακοινωθεί η μετακίνησή του σε άλλο νομό. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αναφέροντας την κατάσταση αναπηρίας του. Η Διεύθυνση του ανέφερε ότι δεν υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση για αυτόν, λόγω του ότι η αναπηρία του δεν εντάσσεται στο άρθρο 13 του Π.Δ. 50/96 «Ειδικές Κατηγορίες».

Η Πολιτεία κωφεύει συστηματικά στις πραγματικές ανάγκες, που προκύπτουν από την αναπηρία/χρόνια πάθηση ώστε να λάβει ουσιαστικά προστατευτικά μέτρα για το σύνολο των εκπαιδευτικών με αναπηρία είτε πρόκειται για το σύστημα μεταθέσεων, αποσπάσεων είτε για το σύστημα μετακινήσεων λόγω υπεραριθμίας.

Επειγόντως ζητείται να εξαιρούνται από οποιαδήποτε διαδικασία υποχρεωτικής μετάθεσης λόγω υπεραριθμίας οι εκπαιδευτικοί που το ποσοστό αναπηρίας τους προσδιορίζεται στο 50% και άνω σύμφωνα με Γνωμάτευση Αναπηρίας από δημόσια αρχή και γονείς που έχουν αποδεδειγμένα στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί με χρόνιες παθήσεις που το ποσοστό αναπηρία τους προσδιορίζεται στο 50%. Αυτοί οι χρόνια πάσχοντες υπόκεινται σε χρόνια φαρμακευτική αγωγή και τακτική ιατρική παρακολούθηση, επομένως οποιαδήποτε μετάθεσή τους σε άλλη περιοχή, ενδεχομένως να έχει συνέπειες στην θεραπευτική τους αγωγή και στην υγεία τους.

Επίσης το Π.Δ 50/96 αναφέρει παθήσεις, που σύμφωνα και με τους γιατρούς των ΚΕΠΑ, ο όρος τους είναι αδόκιμος. Π.χ. ο όρος σπαστικά είναι όρος της δεκαετίας του ΄50!!! Επίσης, σύμφωνα με νέα ιατρικά δεδομένα, εκτός από τη σκλήρυνση έχουν διαγνωστεί και άλλες νευρολογικές παθήσεις, οι οποίες προκαλούν τετραπληγία. Επίσης, με την εξέλιξη της γενετικής υπάρχουν και άλλες μεταλλάξεις εκτός του Συνδρόμου DOWN (π.χ. Rett, CDKL-5, Angellman, Rubinstein-Taubi, Prader-Willi, οζώδη σκλήρυνση, φαρμακοανθεκτικές επιληψίες κ.α.)που οδηγούν σε πολλαπλές αναπηρίες, βαριές κινητικές και νοητικές αναπηρίες και δεν προστατεύονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Δώστε λύση!

Η επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 95 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 133 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.