Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ένοχος 17χρονος για 50.700 κυβερνοεπιθέσεις!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με αναστολή.
Ένοχος για δεκάδες χιλιάδες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κρίθηκε από δικαστήριο της χώρας του o 17χρονος Φινλανδός Τζούλιους Κιβιμάκι, ο οποίος είχε στοχοποιήσει μεταξύ άλλων το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αλλά και το MIT.

Συγκεκριμένα ο Τζούλιους κρίθηκε ένοχος για 50.700 κυβερνοεπιθέσεις, ωστόσο, παρά τη σοβαρότητα των εγκλημάτων του, ο νεαρός δεν έχει οδηγηθεί ακόμα σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Έσπου καταδίκασε τον 17χρονο σε μόλις 2 χρόνια φυλάκιση με δικαίωμα αναστολής.

Από την κατοικία όπου διέμενε ο νεαρός κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής, καθώς και αντικείμενα αξίας 6.500 ευρώ τα οποία είχε αποκτήσει από τις παράνομες δραστηριότητές του.

Ο δικαστής Γουίλχελμ Νόρμαν επεσήμανε ότι ο νεαρός ήταν μόλις 15 ετών όταν διέπραξε τις κυβερνοεπιθέσεις μεταξύ των ετών 2012 και 2013.

«Στην ετυμηγορία ελήφθησαν υπόψη το νεαρό της ηλικίας του κατηγορουμένου κατά τη χρονική περίοδο, την ικανότητά του να κατανοήσει το λανθασμένο των πράξεών του, αλλά και το γεγονός ότι είχε προφυλακιστεί για διάστημα περίπου ενός μήνα κατά τη διάρκεια της προδικαστικής έρευνας», αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το δικαστήριο.

Ένας σύμβουλος της Europol σε θέματα εγκλημάτων που διαπράττονται στο Διαδίκτυο, εξέφρασε την ανησυχία του για την ποινή που επιβλήθηκε στο νεαρό.

«Αν και είμαι βέβαιος ότι τα δικαστήρια εξέτασαν όλες τις συνθήκες που περιβάλλουν τα εγκλήματα, παραμένει ωστόσο το ερώτημα κατά πόσο αυτού του είδους οι ποινές θα λειτουργήσουν ως ανατρεπτικός παράγοντας για άλλους χάκερς», δήλωσε ο σύμβουλος της Europol Άλαν Γουντγουόρντ.

«Δεν είναι απαραίτητα ευθύνη των δικαστηρίων να δημιουργήσουν έναν παράγοντα αποτροπής. Ωστόσο, εάν ήμουν μέλος άλλης μιας ομάδας χάκερς και δεν θα με ένοιαζε ιδιαίτερα εάν έχω ιστορικό στο ποινικό μου μητρώο και παράλληλα έβλεπα την ποινή που ορίστηκε για τουλάχιστον 50.000 επιθέσεις, πολλές από τις οποίες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, δεν νομίζω ότι θα με απασχολούσε ιδιαίτερα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Κιβιμάκι ήταν σε θέση να εισχωρήσει παράνομα σε τουλάχιστον 50.000 σέρβερς υπολογιστών, εκμεταλλευόμενος μία ευπάθεια σε ένα λογισμικό με την ονομασία ColdFusion. Με τον τρόπο αυτόν κατάφερε να εγκαταστήσει «ανοιχτές πόρτες» σε χιλιάδες υπολογιστές, κάτι που του παρείχε πρόσβαση στα αρχεία των συστημάτων αυτών.

Οι αρχές της Φινλανδίας κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον νεαρό χάκερ τον Σεπτέμβριο του 2013.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.