Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει ότι θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης». Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους Παιδαγωγικών Τμημάτων ή των λεγόμενων «Καθηγητικών Σχολών» των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή πτυχιούχους άλλων Τμημάτων που έχουν παιδαγωγική επάρκεια (ΑΣΠΑΙΤΕ ή πρώην ΣΕΛΕΤΕ) καθώς και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς αντικειμένου.

Διάρκεια μεταπτυχιακού

Το Πρόγραμμα διαρκεί τρία εξάμηνα. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η πιστοποιημένη από επίσημους φορείς γνώση της αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2 (όπως αυτή ορίζεται από τον Α.Σ.Ε.Π.). Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι κάτοχοι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Αγγλόφωνου Πανεπιστημίου.

Δίδακτρα

Όπως αναφέρεται στον εσωτερικό κανονισμό τα δίδακτρα προς το παρόν ορίζονται σε 2.400 Ευρώ για όλη τη διάρκεια σπουδών και καταβάλλονται σε τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση (800 Ευρώ) καταβάλλεται με την εγγραφή, η δεύτερη (800 Ευρώ) στην αρχή του δεύτερου εξαμήνου και η τρίτη (800 Ευρώ) καταβάλλεται στο τέλος του δεύτερου εξαμήνου. Τα δίδακτρα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου και προσκομίζεται η σχετική απόδειξη στη Γραμματεία του ΠΜΣ. Ο φοιτητής παραλαμβάνει απόδειξη είσπραξης. Στην περίπτωση διακοπής της φοίτησης στο ΠΜΣ δεν επιστρέφεται το μέρος των διδάκτρων που έχει καταβληθεί

Εισαγωγή με εξετάσεις

Οι επιλεγέντες εξετάζονται γραπτά σε δυο μαθήματα «Παιδαγωγικά» και «Ψυχολογία» και συμμετέχουν σε γραπτές εξετάσεις κατανόησης επιστημονικού κειμένου, συναφούς με το αντικείμενο, στα Αγγλικά. Οι εξετάσεις των μαθημάτων προβλέπεται να γίνουν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015. Την εξεταστέα ύλη μπορείτε να τη βρείτε στον εξής σύνδεσμο: http://www.pre.uth.gr/new/el/content/513-prokiryxi-exetaseon-kai-exetastea-uli
Τι άλλο συνεκτιμάται

Για την επιλογή των υποψηφίων στο ΠΜΣ συνεκτιμώνται:
α) Ο βαθμός που έλαβαν στα δυο εξεταζόμενα μαθήματα: «Παιδαγωγικά» και «Ψυχολογία», η εξεταστέα ύλη των οποίων ανακοινώνεται εγκαίρως.
β) Ο βαθμός που έλαβαν στη δοκιμασία κατανόησης Αγγλικού επιστημονικού κειμένου.
γ) Τα ειδικά προσόντα των υποψηφίων, όπως αυτά προκύπτουν από τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί στη Γραμματεία του ΠΜΣ.

Τέτοια προσόντα είναι: η κατοχή διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου, η προϋπηρεσία στην εκπαίδευση, η 3 κατοχή θέσης στελέχους της εκπαίδευσης (προϊσταμένου εκπαίδευσης, συμβούλου, διευθυντού και υποδιευθυντού σχολείου), το επιστημονικό και ερευνητικό έργο των υποψηφίων που είναι δημοσιευμένο σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά ή πρακτικά συνεδρίων και είναι σχετικό με εκπαιδευτικά θέματα, άλλο συγγραφικό έργο, η συμμετοχή σε συνέδρια με ανακοίνωση, η κατοχή άλλων πανεπιστημιακών πτυχίων πέραν του πρώτου, η κατοχή πτυχίου δεύτερης ξένης γλώσσας πέραν της αγγλικής, η πτυχιακή εργασία, η πιστοποιημένη γνώση χρήσης υπολογιστών, η οργάνωση καινοτόμων προγραμμάτων στο σχολείο και η συμμετοχή σε διακρατικά προγράμματα ανταλλαγών. Η υπολογισμός των αξιολογικών μονάδων των προσόντων των υποψηφίων περιγράφεται στην παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου.
Αιτήσεις

Αιτήσεις υποβάλλονται από 1 Ιουλίου 2015 - 31 Αυγούστου 2015 (εκτός από το διάστημα: 27 Ιουλίου – 15 Αυγούστου) στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού κάθε Τρίτη (17.00-19.00) και Πέμπτη (10.00-12.00) (γραφείο 9, 4ος όροφος, νέο κτήριο, Αργοναυτών και Φιλελλήνων, 38221 Βόλος) ή και ταχυδρομικά. Λεπτομέρειες για τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Για πληροφορίες μπορείτε να καλείται το 24210-74881 κάθε Τρίτη (17.00- 19.00), Πέμπτη (12.00 – 14.00) και Παρασκευή (18.00–20.00) ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.pre.uth.gr/new/el/node/616 (email: ode@pre.uth.gr)

Ο κανονισμός του ΜΠΣ
Η προκήρυξη


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.