Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μάρδας: Τα χρήματα επαρκούν για την εξυπηρέτηση των τρεχουσών αναγκών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μελετάμε πλάνο για να ανοίξουν τα υποκαταστήματα που έχουν θυρίδες».
Την πεποίθηση πως η ρευστότητα της χώρας επαρκεί για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες της εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, στην εκπομπή Checkpoint ενώ ανέφερε πως «το υπουργείο μελετά τρόπους για να ανοίξουμε τα υποκαταστήματα που έχουν θυρίδες».

Ερωτηθείς για το αν επαρκεί η χρηματοδότηση του ELA, μετά την απόφαση να διατηρηθεί στα προηγούμενα επίπεδα ο κ. Μάρδας διευκρίνισε πως «οι ελληνικές τράπεζες έχουν μέχρι στιγμής τα χρήματα που χρειάζονται για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες». Διευκρίνισε μάλιστα «σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό μπορούν να καλυφθούν και τα επιδόματα που είναι να δοθούν αύριο, ακόμα κι ένα ομόλογο ιαπωνικό πληρώθηκε κανονικά» Τέλος ο κ. Μάρδας ανέφερε πως «επιδιώκεται να ανοίξουν και τα καταστήματα που έχουν θυρίδες».

Συμπληρώνοντας ο κ. Μάρδας διευκρίνισε πως είναι αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία υποστηρίζοντας μάλιστα πως μια κακή συμφωνία είναι καλύτερη από την απουσία συμφωνίας κι ένα Grexit που θα ακολουθήσει αυτό το ενδεχόμενο.

«Η επιστροφή σε ένα νόμισμα εκτός θα είναι καταστροφική επιλογή, το έχουμε παρουσιάσει κατ’ επανάληψη και στο παρελθόν. Όσοι ισχυρίζονται ότι αυτό θα σώσει την οικονομία κάνουν λάθος ακόμα και τα παραδείγματα πως αυτό μπορεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας διαψεύδεται από την μέχρι τώρα ιστορία. Σε θεωρητικό επίπεδα μπορεί να ισχύει αλλά στη χώρα μας είναι ανέφικτο. Η ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας δεν βελτιώνεται με το νόμισμα, παρά μόνο σε μακροχρόνια βάση. Καλό θα ήταν οι υπερασπιστές της δραχμής να μας προσδιορίσουν το κόστος μιας τέτοιας κίνησης κι όχι απλά να την αναφέρουν».

Αισιόδοξο ήταν ταυτόχρονα και το μήνυμα του κ. Τρύφων Αλεξιάδη, αντιπροέδρου των εφοριακών, ο οποίος παρευρεθείς στην εκπομπή ενημέρωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα το κράτος εισέπραξε 1 δις ευρώ, τα 100.000 ευρώ μετρητά από επιχειρήσεις κυρίως που έσπευσαν να πληρώσουν τις φορολογικές τους εισφορές και υποχρεώσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.