Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Προφυλακιστέος ο πτηνοτρόφος της νέας "Μανωλάδας"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον δρόμο για τις φυλακές θα πάρει ο 55χρονος πτηνοτρόφος από την Χαλανδρίτσα, καθώς μετά την μαραθώνια απολογία του, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο ιδιοκτήτης της Πτηνοτροφικής Μονάδας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Ο 41χρονος Ρουμάνος επιστάτης αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ο Πατρινός Δικηγόρος Θεόδωρος Χρονόπουλο, συνήγορος υπεράσπισης του 55χρονου, μιλώντας στο patratora.gr, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, δήλωσε πως δεν θα γίνει προσφυγή επί της αποφάσεως όπως ορίζει ο νόμος καθώς, το επόμενο δεκαήμερο θα κληθούν να καταθέσουν οι εννέα Ρουμάνοι εργάτες που προέβησαν στις καταγγελίες και δεν αποκλείεται όπως τόνισε «δεδομένου πως από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν μπορεί να σταθεί η υπόθεση στο ακροατήριο ο ίδιος ο Εισαγγελέας να ασκήσει αίτημα αποφυλάκισης του Πτηνοτρόφου».

Ο 55χρονος, επιμένει στην αθωότητα του και μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, κατά την απολογία του που ξεκίνησε στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας για να ολοκληρωθεί μετά από περίπου μια ώρα, παρουσιάστηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν πως οι αλλοδαποί εργάζονταν νόμιμα και πως σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι καταγγελίες του για εργασιακό μεσαίωνα!

Κατά την διάρκεια της απολογίας, ο 55χρονος παρουσίασε πέντε άτομα ως μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ συνήγορος υπεράσπισης του εκτός από τον κ. Χρονόπουλο είναι ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Μεταφέρθηκε εκ νέου στην Ασφάλεια Πατρών και το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου.

Υπενθυμίζουμε πως το 2013 ο Πτηνοτρόφος είχε συλληφθεί και πάλι από καταγγελίες Ρουμάνων εργατών που έκαναν λόγο για κακή μεταχείριση και για εργασία χωρίς να τους αποδίδονται χρήματα, όμως τότε είχε αθωωθεί με βούλευμα.

Οι δυο συλληφθέντες προσήλθαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, έξω από το οποίο είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και αντιεξουσιαστές, ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα της Αστυνομίας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.