Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τα παιδιά μαθαίνουν για την ασφαλή οδήγηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρώτη αιτία θανάτου τα τροχαία για τους νέους 15-29 ετών.

Στο πλαίσιο της 8ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση με πρωτότυπες βιωματικές δράσεις για παιδιά στο Σύνταγμα.

Οι μικροί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τον εξοπλισμό προσομοίωσης επικίνδυνων συνθηκών, να ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς, αλλά και για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβει η μη συμμόρφωση με βασικούς κανόνες.

Για παράδειγμα, στο ειδικό αυτοκίνητο προσομοίωσης αντιλήφθηκαν τη σημασία να φοράει κανείς μέσα στο αυτοκίνητο ζώνη ασφαλείας είτε είναι οδηγός, είτε όχι, είτε κάθεται στο μπροστινό είτε στο πίσω κάθισμα.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι το «Παιδί και Οδική Ασφάλεια» και εντάσσεται στις δράσεις του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια το έτος 2015.

Τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα τροχαία δυστυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους 15 έως 29 χρόνων, δεύτερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14 χρόνων και 3η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30 έως 44 χρόνων.

Κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που ολοκληρώνεται στις 23 Μαρτίου, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε Αττική και Πάτρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.