Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ισότιμη πρόσβαση μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση του Τάσου Κουράκη με τον Πρέσβη της Τουρκίας.

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Τουρκίας, Kerim Uras, είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης, στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων δεσμεύθηκε για την τήρηση των θέσεων της κυβέρνησης αναφορικά με την μειονοτική εκπαίδευση. Τόνισε πως θεμέλιος λίθος του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας, με σεβασμό στην μουσουλμανική θρησκεία. Στόχος η ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων και η αντιμετώπιση των φαινομένων σχολικής εγκατάλειψης.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας απεύθυνε πρόσκληση στον Αναπληρωτή Υπουργό να επισκεφθεί την Τουρκία προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης, τον ευχαρίστησε και αποδέχθηκε την πρόσκληση, τονίζοντας ότι «η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι η πιο σημαντική γέφυρα της ειρήνης ανάμεσα τους λαούς».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.