Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Έγινε η κηδεία του Βαγγέλη - Πολλά τα ερωτήματα - Αναζητούνται ευθύνες - Τι λένε οι δική αλλά και η "άλλη" πλευρά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο Σελλί Ρεθύμνου γράφτηκε μέσα σε κλίμα οδύνης και οργής ο επίλογος της τραγωδίας του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

Συγγενείς, φίλοι, συμφοιτητές του Βαγγέλη, αλλά και χιλιάδες άνθρωποι από το Ρέθυμνο, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:



--------------

Στην "αγκαλιά" της Κρήτης ο Βαγγέλης




Μοιρολόγια, μπαλοθιές και βαθιά οδύνη συνόδεψαν το λευκό φέρετρο με τη σορό του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, όταν εξήλθε από το πατρικό σπίτι του πατέρα του.



Εκτός από φίλους και συγγενείς, στο Σελλί έχουν φτάσει εκατοντάδες κόσμου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο Βαγγέλη, που βρέθηκε μετά από 1,5 μήνα ερευνών, νεκρός λίγα μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε.





Η εξόδιος ακολουθία ψάλθηκε σε εκκλησία στο Σελλί, γενέτειρα του πατέρα του άτυχου Βαγγέλη, και κατόπιν η ταφή έγινε στο κοιμητήριο του χωριού, στον οικογενειακό τάφο.







Τραγική φιγούρα η μητέρα του Βαγγέλη που λύγισε μόλις αντίκρισε την σορό του πρωτότοκου γιους της. «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες» έλεγε ανάμεσα στα αναφιλητά της η μάνα ενώ ο πατέρας σπάραζε «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το παιδί μου».

Η σορός, στο λευκό φέρετρο, έφτασε στην Κρήτη στις 6:00 το πρωί, στο λιμάνι της Σούδας, και τη συνόδευε μια πομπή 60 αυτοκινήτων καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων της οικογένειας Γιακουμάκη, ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας λευκά λουλούδια, μέχρι το πατρικό σπίτι του πατέρα του, στο οποίο έφθασε μετά τις 7:50 το πρωί.





--------------

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη


Πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους συγγενείς, γνωστοί αλλά και άγνωστοι βρίσκονται στο Σελλί της Κρήτης για να πουν το τελευταίο αντίο στον 20χρονο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



--------------

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί στην εκκλησία, στο Σελί Ρεθύμνου, για το ύστατο χαίρε, στον φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί, άνθρωποι που δεν τον ήξεραν, τόσο από το χωριό του Βαγγέλη όσο και από όλη την Κρήτη, δεν σταματούν να προσέρχονται στο χώρο της εκκλησίας για την νεκρώσιμο ακολουθία.

Ακόμα, στην Κρήτη μετέβησαν και συμφοιτητές του άτυχου νέου, από τη σχολή του στα Γιάννενα, για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:



--------------

Τα τραγικά λόγια των γονιών του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην κηδεία




Στην κρητική γη αναπαύεται πια ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, του οποίου η ιστορία και το τραγικό τέλος συγκλόνισαν ολόκληρη την Ελλάδα.

Η σορός του 20χρονου έφθασε στο πατρικό σπίτι του πατέρα του στο Σέλλι Ρεθύμνου, στους πρόποδες του όρους Βρύσινα, στις 07.50 το πρωί. Το σπίτι, από εκείνη την ώρα, πλημμύρισε με κόσμο που έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο στο Βαγγέλη και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια.



Οι τραγικοί γονείς λύγισαν με το που αντίκρισαν τη σορό του παιδιού τους. Η μητέρα του σπάραξε: «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες», έλεγε με λυγμούς. «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το παιδί μου», φώναζε ο πατέρας του, ενώ η αδελφή του αγκάλιασε το φέρετρο του αδερφού της ψελλίζοντας: «αδελφούλη μου».



Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν φίλοι και συγγενείς του Βαγγέλη συνόδευσαν τη σορό του εκτός σπιτιού με εκατοντάδες μπαλωθιές, όπως το κρητικό έθιμο επιβάλλει.



Κατάμεστη ήταν και η εκκλησία, όπου εψάλη ίσως η πιο σιωπηρή εξόδιος ακολουθία, μέσα σε βαρύ πένθος για ολόκληρη την Κρήτη.



Δεν ήταν μόνο συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Γιακουμάκη που συνόδευσαν τον 20χρονο στην τελευταία του κατοικία, αλλά και χιλιάδες άγνωστοι που έκαναν το Βαγγέλη "δικό τους παιδί" και θέλησαν να του πουν το τελευταίο "αντίο", αλλά και να στείλουν με την παρουσία τους ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας.



Ανάμεσα τους, ο διευθυντής του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», Κώστας Μελίδης, η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά της, καθώς επίσης και συνσπουδαστές του Βαγγέλη από τη σχολή του. Όλα συνέβησαν εκεί, συναπαντήματα, μνημόσυνο και κηδεία μαζί, στον τόπο που ο Βαγγέλης λάτρευε. Το Σελλί ήταν ο τόπος που ήθελε να βρίσκεται περισσότερο, η γενέτειρα του πατέρα του, όπου εργαζόταν εθελοντικά κάθε καλοκαίρι για να στηρίξει τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου.



Στην εξόδιο ακολουθία όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, παραβρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και εκπρόσωποι δήμων και κοινοτήτων τόσο από το Ρέθυμνο όσο και των όμορων νομών. Μεταξύ των στεφάνων, υπήρχε και εκείνο του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά. Στέφανα απέστειλαν σύλλογοί και σωματεία Κρητών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σύλλογοι φοιτητών, πανεπιστημιακών και όχι μόνο, σχολών της χώρας.



Χιλιάδες νέοι από το νησί κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί έως και αργά το μεσημέρι οπότε ολοκληρώθηκε η μαζική προσέλευση του κόσμου, τόσο την εκκλησία όσο και το κοιμητήρι, κρατώντας στο χέρι ένα λευκό τριαντάφυλλο με λευκές κορδέλες.

«Το άσπρο φέρετρο και τα άσπρα κουφέτα, ας υποδείξουν στους κυβερνώντες ότι εμείς θέλουμε αυτό το χρώμα… Το λευκό, το αλέκιαστο. Γι αυτό θα αγωνιστούμε όλα τα παιδιά που είμαστε σήμερα δίπλα στον Βαγγέλη» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νεαρή εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, φίλη από παιδιά με τον Βαγγέλη.

Στους Αρμένους, το χωριό όπου διαμένει η οικογένεια Γιακουμάκη, όλα είναι κλειστά, συμμετέχοντας στην ημέρα πένθους, που κήρυξε η τοπική κοινότητα Αρμένων. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00 και με απέραντη θλίψη και οδύνη γνωμοδοτεί ομόφωνα η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την τοπική κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων».

Την ίδια ώρα, σε αρκετά σχολεία ανά την Κρήτη μαθητές διαδήλωσαν ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό και ζήτησαν την παρέμβαση της πολιτείας για την πρόληψη του φαινομένου αποτίοντας τη δική τους τιμή στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου. «Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να στηθούμε μπροστά στο όποιο κακό βαλθεί να πειράξει τα κοπέλια και της κοπελιές του τόπου μας και όχι μόνο» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τα Ανώγεια, ο οποίος συμμετείχε στο πένθος της οικογένειας Γιακουμάκη.


--------------

Μαρία Γιακουμάκη: Ήρωας που γράφτηκε στην ιστορία το παιδί μου


Με μπαλωθιές αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και κόσμος απ’ όλη την Κρήτη, τον 20χρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, τη στιγμή που μεταφερόταν από το πατρικό σπίτι του πατέρα του, στο Σέλλι Ρεθύμνου, στην εκκλησία για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Ενώ, κατά την έξοδό της από το σπίτι η μητέρα του Βαγγέλη, υποβασταζόμενη, ξεσπά, «Τα βουνά αντιλαλούν. Ήρωας που γράφτηκε στην ιστορία το παιδί μου. Ήρωας. Είναι παλικάρι το παιδί μου».

Δείτε το βίντεο:



--------------

Δεκάδες νέοι αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη του Βαγγέλη


«Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς», λένε τα δεκάδες νέα παιδιά που αφήνουν ένα λουλούδι στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στα Ιωάννινα. Το σημείο της αυτοκτονίας του 20χρονου φοιτητή έχει γεμίσει από λουλούδια και κεράκια ενώ όπως τόνισε στην κάμερα του Mega ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Παντελής Κολόκας, το βράδυ ο δήμος διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα θύματα της βίας.

Δείτε το βίντεο του Mega:



--------------

Θείος του Γιακουμάκη: Δεν έχει να κλείσει κανένας φάκελος


«Δεν έχει να κλείσει κανένας φάκελος», διεμήνυσε ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιάννης Γιακουμάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σχετικά με το τραγικό τέλος του άτυχου φοιτητή.

Όπως είπε, σε πολλές περιπτώσεις, ο ηθικός αυτουργός προβλέπεται από τον ποινικό νομοθέτη και πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά και από το φυσικό αυτουργό.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



--------------

Μιλούσε 2 ώρες με τη μητέρα του ο Βαγγέλης πριν αυτοκτονήσει

Στο πλαίσιο της διαδικασίας της έρευνας που διενεργεί η Ασφάλεια Ιωαννίνων για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, έγινε άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι αμέσως πριν την αυτοκτονία είχε δίωρη τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα του.

Στις έρευνες για τον 20χρονο φοιτητή, λαμβάνονται καταθέσεις σπουδαστών της σχολής, επανεξετάζονται επικοινωνίες του 20χρονου μέσω κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.

Κρίσιμος θεωρείται ο ρόλος που διαδραμάτισε η οικογένεια του 20χρονου, η οποία φέρεται να τον πίεζε να ολοκληρώσει τις σπουδές και να επιστρέψει στην Κρήτη για να ασχοληθεί με την τυροκομία.

--------------

«Τα παιδιά μας φοβούνται να βγουν από το σπίτι»


Οι γονείς των συμφοιτητών του Γιακουμάκη απαντούν στις κατηγορίες.

Για στοχοποίηση των παιδιών τους έκαναν λόγο σήμερα σε δηλώσεις τους οι γονείς συμφοιτητών του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που φέρεται να εκφόβιζαν τον νεαρό σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ο γιος μου δεν φταίει πουθενά, τόνισε ο πατέρας του 18χρονου που φέρεται να συμμετείχε στην παρέα που εκφόβιζε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, μιλώντας σήμερα στο Star. Με αφορμή τα σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τις φωτογραφίες των νεαρών, ο ίδιος διευκρίνισε πως κινήθηκε νομικά και έκανε ασφαλιστικά μέτρα προς «όλους όσους ανάρτησαν για το παιδί μου στο διαδίκτυο αυτά τα ψευδή και κατηγορούν τον γιο μου».

Τα παιδιά μου τα έχω μεγαλώσει για να έχουν πάνω απ’ όλα μια υπόληψη στον κόσμο, σημείωσε ο πατέρας του 18χρονου, κατηγορώντας όσους γράφουν αυτά τα πράγματα για ανωριμότητα.

«Ο γιος μου ήταν πολύ καλός φίλος με τον Βαγγέλη», ενώ πρόσθεσε πως, σύμφωνα με το πόρισμα, δεν έχει καμία σχέση με τα βασανιστήρια.

Έχουμε μιλήσει με την αδερφή του Βαγγέλη, έχουμε άριστες σχέσεις, συμπλήρωσε.

«Αυτό που γίνεται είναι bullying κατά του παιδιού μου. Το παιδί μου τραβάει τα χειρότερα από το διαδίκτυο και τη δημοσιογραφία. Μου λέει: "μπαμπά έλα να με πάρεις"», σημείωσε.

«Περνάμε έναν Γολγοθά. Τα παιδιά μας φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους», είπε η μητέρα σπουδαστή που ήταν μαζί με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι από την Κρήτη.

«Το παιδί μου έκανε παρέα με την παρέα αυτή και με το Βαγγέλη. Τι είναι αυτά που βγάζουνε στο διαδίκτυο; Τι στοχοποίηση είναι αυτή. Έχουν ξεκινήσει πόλεμο στα παιδιά μας», συνέχισε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο η μητέρα ήταν ενήμερη για τις ενοχλήσεις στο Βαγγέλη, η μητέρα τόνισε ότι δεν είχε πει τίποτα. «Το παιδί μου είπε ότι εάν είχα δει κάτι θα το είχα καταγγείλει. Δεν θα το είχα αφήσει έτσι».

--------------

"Mε κατηγορούν για τον Βαγγέλη... φοβάμαι να κυκλοφορήσω"


Την στιγμή που θρηνεί τον καλό του φίλο, Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο νεαρός σπουδαστής της Γαλακτομικής σχολής έχει να αντιμετωπίσει και τις αναρτήσεις στον ίντερνετ που τον παρουσιάζουν ως τον αρχηγό της ομάδας των Κρητικών που βασάνιζε τον 20χρονο.

"Με κατηγορούν άδικα για το χαμό του Βαγγέλη. Φοβάμαι να κυκλοφορήσω" τονίζει ο 18χρονος σπουδαστής και φίλος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



--------------

«Λένε πως εμείς τον σκοτώσαμε τον Βαγγέλη»


Συμμαθητές και γονείς σπάνε τη σιωπή τους

Στο «στόχαστρο» έχουν βρεθεί συμφοιτητές του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ βαρύ είναι το κλίμα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Συμφοιτητές και γονείς παιδιών, μίλησαν στην κάμερα του Alpha, περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί…

«Εγώ είμαι κολλητός του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Έχουμε φωτογραφηθεί σε μερικές φωτογραφίες μαζί και με έχουν κατηγορήσει τώρα σαν δολοφόνο ότι του έκανα εγώ, ότι τον έπιασα εγώ με τον ιμάντα από το λαιμό και άλλα διάφορα. Πολλά διάφορα τα οποία δεν ισχύουν», λέει συμφοιτητής του Βαγγέλη.

«Μπροστά μου, δεν έπεσε τίποτα στην αντίληψή μου, δεν ξέρω κανένα συμβάν αν έχει γίνει ή όχι. Δεν ξέρω αν έχει μιλήσει κανένα παιδί για κάποια πλάκα. Αυτό δεν το γνωρίζω», συμπληρώνει.

Μέλος της παρέας που έχει στοχοποιηθεί ότι «τραμπούκιζε» τον 20χρονο, διαψεύδει κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Έχουν βγει και λένε ότι φταίμε εμείς, κάποια παιδιά που έκαναν παρέα λένε πως εμείς τον σκοτώσαμε. Έχει βγει ο καθένας και γράφει τα δικά του, μας έχουν βάλει φωτογραφίες, βελάκια και καλά ότι είμαστε οι δολοφόνοι», λέει και συμπληρώνει: «Καλό είναι να αφήσουν πρώτα τις αρχές να δείξει το πόρισμα τι έχει γίνει και από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει». Παράλληλα, διαψεύδει όσα έχουν ακουστεί για βασανισμούς του άτυχου φοιτητή με ιμάντες.

Από την άλλη, ο πατέρας ενός συμφοιτητή τονίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για παιδιά που μπορεί να παρενοχλούσαν τον Γιακουμάκη.

«Έχει μιλήσει στην αστυνομία το παιδί μου. Στις 4 του μήνα, τον πήρε και πήγε και τον κέρασε γιατί είχε τα γενέθλιά του το παιδί μου, τον πρόσεχε. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποια παιδιά που μπορεί να τον πείραξαν», λέει ο πατέρας.

Ερωτώμενος αν του είχε πει τίποτα το παιδί του για πειράγματα εις βάρος του Βαγγέλη, ο γονιος απαντά: «Τίποτα! Αν ήταν κάτι σοβαρό και το είχε αντιληφθεί το παιδί μου, θα μου το έλεγε. Θα το έλεγα στους γονείς του και στην αστυνομία. Θα έλεγα του… πήγαινε αντράκι μου, πες στην αστυνομία αυτό που είδες. Ότι το κλείδωσαν το παιδί στην ντουλάπα, ότι τον έδεσαν με ένα λουρί, δεν ξέρω τι».

«Μπορεί 2-3 παιδιά να φταίνε, δεν το αμφισβητούμε αυτό. Αυτά τα παιδιά τα ξέρει η αστυνομία, τα ξέρουν οι γονείς τους. Αν φταίνε τα παιδιά να πληρώσουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους…», καταλήγει.

Τέλος, η μητέρα ενός παιδιού που έχει στοχοποιηθεί, λέει ότι ο γιος της ήταν φίλος με τον Βαγγέλη και περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί. « Έχω κινηθεί νομικά, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο», υπογραμμίζει.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.grhttp://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.