Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ερωτηματικά για την υπόθεση με τον 6χρονο που πυροβολήθηκε στα Ζωνιανά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χαμόγελα αισιοδοξίας για τους γονείς του 7χρονου αγοριού από τα Λιβάδια, που πυροβολήθηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες σε σπίτι συγγενών του, στα Ζωνιανά, Μυλοποτάμου. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελεγχόμενης αφύπνισης, με τους γιατρούς να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της κατάστασης του ανήλικου αγοριού.

Το 7χρονο παιδί, συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνομένο στην ΜΕΘ Παιδων του ΠΑΓΝΗ, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του με όπλο. Αν και αιμοδυναμικά έχει σταθεροποιηθεί, η κατάσταση του ανήλικου αγοριού, συνεχίζει να είναι σοβαρή.

Έξω από την ΜΕΘ Παιδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου οι γονείς και το 4χρονο αδερφάκι του άτυχου παιδιού, που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως συνέβει το μοιραίο. Τι διαδραματίστηκε στο σπίτι στα Ζωνιανά, με τα τραγικά αυτά αποτελέσματα για το μικρό αγόρι.

Πού κινούνται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της τοπικής ΕΛΑΣ εξετάζουν πολύ προσεκτικά την υπόθεση, προκειμένου να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα. Η κατάσταση της υγείας του ανήλικου επιτρέπει στους ένστολους να συνεχίσουν κανονικά την προανάκριση.

Ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν οι γονείς του μικρού αγοριού, αλλά κ συγγενείς της οικογένειας, που την ώρα του πυροβολισμού βρέθηκαν στα Ζωινιανά. Καταθέσεις, έχουν κληθεί να δώσουν και γείτονες του σπιτιού, όπου συνέβη το ατύχημα, με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου να προσπαθούν να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο 7χρονος, αλλά κ να απαντήσουν σε ερωτήματα που μέχρι κ αυτή την ώρα παραμένουν αναπάντητα. Πως βρέθηκε το όπλο στα χέρια του ανήλικου αγοριού κ σε ποιον ανήκει. Πως εκπυρσοκρότησε το όπλο κ τι διαδραματιστηκε στο σπίτι του Μυλοποτάμου. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, ότι το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε το ανήλικο αγόρι, δεν έχει ακόμα βρεθεί, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Κινητοποίηση των γιατρών και του ΕΚΑΒ Κρήτης

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Το 7χρονο αγόρι είχε πάει με τους γονείς του κ το αδερφάκι του επίσκεψη σε συγγενικό σπίτι στα Ζωνιανά. Υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκε το ανήλικο παιδί βρέθηκε με το όλο στο χέρι.

Το όπλο, εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβάρα. Η βολίδα του όπλου, σύμφωνα με τους γιατρούς, πέρασε από τον πνεύμονα και στην πορεία της προκάλεσε βλάβες στο νωτιαίο μυελό, τον τράχηλο και τον αυχένα.

Το 7χρονο αγγελούδι, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΥ Ανωγείων όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στην συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Κρητης, το μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο ήδη ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας. Κάθε λεπτό που περνούσε ήταν εις βάρος του 7χρονου.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου, οι γιατροί του ΕΚΑΒ, οι γιατροί του Κ.Υ αλλά κ το νοσηλευτικό κ ιατρικό προσωπικό του βενιζελείου, έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το μικρό αγόρι από τα Λιβάδια στην ζωή.

Η κρισιμότητα της κατάστασης του, έκανε του γιατρούς του νοσοκομείου να αποφασίσουν την άμεση μεταφορά του στην ΜΕΘ Παιδων του ΠΑΓΝΗ. Μία δεύτερη επιχείρηση στήθηκε για την μεταφορά του με ασθενοφόρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.


Πηγή: http://flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.