Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Παρέλαση 1.500 κωδωνοφόρων την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι αποφασισμένοι να ξεσηκώσουν την πόλη στο πόδι.

Χίλιοι πεντακόσιοι κωδωνοφόροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα «ξεχυθούν» την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και με τους εκκωφαντικούς ήχους των κουδουνιών τους είναι αποφασισμένοι να ξεσηκώσουν την πόλη στο πόδι.

Παρέλαση 1.500 κωδωνοφόρων την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Στις 11:00 το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει η μεγαλειώδης παρέλαση από τον Λευκό Πύργο και μέσω της παραλιακής οδού περίπου 30 ομάδες κωδωνοφόρων θα καταλήξουν στην Πλατεία Αριστοτέλους, εκεί όπου θα μοιράσουν απλόχερα το κέφι και τη ζωντάνια τους.

«Οι κωδωνοφόροι χαίρονται πάρα πολύ τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Γίνονται ένα με τον κόσμο και σκορπούν κέφι από όποιο σημείο κι αν περνούν. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συμμετέχουν σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή», ανέφερε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η διοργανώτρια του 3ου ευρωπαϊκού φεστιβάλ κωδωνοφόρων με τίτλο «Οι δρόμοι του κουδουνιού», Γιάννα Ευαγγελίδου.

Στην παρέλαση θα πάρουν μέρος και εφτά ομάδες κωδωνοφόρων από το εξωτερικό, συγκεκριμένα από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει μέσα από χορό και μουσική -για περίπου δέκα λεπτά- το έθιμο της σε μικρούς και μεγάλους. Η γιορτή αναμένεται να λήξει στις 4 το απόγευμα.

Με την Κυριακάτικη παρέλαση των κωδωνοφόρων θα πέσει η αυλαία του 3ου ευρωπαϊκού φεστιβάλ κωδωνοφορίας, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα πραγματοποιούνται ένα σωρό καλλιτεχνικές εικαστικές δράσεις που εμπνέονται από το έθιμο της κωδωνοφορίας, εκθέσεις φωτογραφίας και workshops.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συναυλία με τίτλο «Pagan», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, στον πολυχώρο WE, εκεί όπου η παραδοσιακή μουσική προσαρμόζεται στο σύγχρονο ήχο.

Το Φεστιβάλ

Κάθε χρόνο, την περίοδο του Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό φεστιβάλ συνάντησης κωδωνοφόρων «Οι δρόμοι του Κουδουνιού».

Μία γιορτή που παρουσιάζει στο ευρύ κοινό τα έθιμα της κωδωνοφορίας μέσα από events και επιστημονικές συναντήσεις, καλλιτεχνικές εικαστικές δράσεις, προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας, workshops, επιστημονικές ημερίδες, θέατρο σκιών, συναυλίες.

Τα δύο πρώτα φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή όχι μόνο χιλιάδων κωδωνοφόρων αλλά και ένα πλήθος περίπου 10.000 θεατών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.