Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

«Πράσινο φως» για το νέο σύστημα διεκπεραίωσης των δηλώσεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή τριών κατοίκων του Αμαρουσίου.

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων με βάση το νέο νόμο (4178/2013).

Το ΣτΕ απέρριψε, ως αβάσιμη, την προσφυγή τριών κατοίκων του Αμαρουσίου οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας αναφέρουν, μεταξύ άλλων στην απόφαση τους, ότι δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα ταυτίζεται με τις διατάξεις του προγενέστερου νόμου 4014/2011 που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Όπως υπογραμμίζουν «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο νομικό ζήτημα, αλλά ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι οι διατάξεις του νόμου 4178/2013 είναι «πέρα από κάθε αμφιβολία αντισυνταγματικές».

Οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση των κατοίκων καθώς, όπως επισημαίνουν, δεν επικαλέστηκαν, ούτε απέδειξαν ότι θα υποστούν, «ευθέως και αμέσως, από την εκτέλεση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων, συγκεκριμένη και ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανόρθωση βλάβη, αν ευδοκιμήσει η κυρία προσφυγή που έχουν καταθέσει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.