Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οδηγίες προς... ναυτιλομένους από την βρετανική αντιτρομοκρατική.

Οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση που βρεθούν σε σημείο τρομοκρατικής επίθεσης έδωσε η βρετανική αντιτρομοκρατικής υπηρεσία, στον απόηχο των απειλών για χτύπημα των τζιχαντιστών στη Βρετανία μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι.

Το έγγραφο της αντιτρομοκρατικής κάνει το γύρο του βρετανικού Τύπου για το πώς πρέπει να αντιδράσει κανείς «σε ένα ταχέως εξελισσόμενο συμβάν, μια επίθεση με πυροβόλα όπλα».

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξαπλώσει το πάτωμα παριστάνοντας τον νεκρό αλλά πρέπει να τρέξει για να απομακρυνθεί από το σημείο της επίθεσης.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τονίζει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της διαφυγής θα πρέπει να προσπαθήσουν να τραβήξουν μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες προς την έξοδο και να μην δώσουν σημασία σε τυχόν προσωπικά αντικείμενα που έχουν μαζί τους.

Σε περίπτωση ου όλες οι έξοδοι κινδύνου είναι φραγμένες, το επίμαχο έγγραφο σημειώνει ότι η καλύτερη λύση είναι να προσπαθήσουν οι πολίτες να βρουν μία κρυψώνα στο χώρο. Πέραν αυτού τονίζεται ότι πρέπει να προσπαθήσουν να κρυφτούν πίσω από κάποιον ενισχυμένο τοίχο, καθώς «το έχετε καλυφθεί δεν σημαίνει ότι είστε ασφαλείς, οι σφαίρες περνούν μέσα από το γυαλί, τα τούβλα, το ξύλο και το μέταλλο».

«Στη συνέχεια» τονίζεται, «πρέπει να παραμείνετε ήσυχοι και να βάλετε οπωσδήποτε το κινητό σας τηλέφωνο στο αθόρυβο».

Μετά, τονίζει η βρετανική αντιτρομοκρατική, θα πρέπει εάν είναι ασφαλείς να καλέσουν βοήθεια δίνοντας στοιχεία για την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση και άλλες λεπτομέρειες, όπως τον αριθμό των τρομοκρατών, εάν υπάρχουν θύματα ή όμηροι κλπ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.