Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

58χρονος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για κακοποίηση ανηλίκου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 58χρονος που κρίθηκε ένοχος για ασελγείς πράξεις εις βάρος 11χρονου αγοριού. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο άνδρας -που είχε απασχολήσει και πριν από τριάντα χρόνια τις Αρχές για υπόθεση δολοφονίας αστυνομικού- επέστρεψε στις φυλακές.

Απολογούμενος στο δικαστήριο αποποιήθηκε των ευθυνών του, προβάλλοντας ισχυρισμούς που δεν ήταν όμως ικανοί να πείσουν δικαστές και ενόρκους.

Ο 58χρονος συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο, ύστερα από καταγγελία που έφτασαν στο τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης από άνδρα που δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας της ασέλγειας. Η καταγγελία χαρακτηρίστηκε βάσιμη και λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε η σύλληψη του καταγγελλόμενου προσώπου. Μάλιστα, ο 11χρονος Ρομά τον αναγνώρισε, ενώ περιέγραψε -παρουσία παιδοψυχολόγου- την σε βάρος του ασέλγεια που συνέβη σε υπαίθριο χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης.

Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο κρατούμενος διατηρούσε πλούσιο αστυνομικό φάκελο. Ανάμεσα στις εγκληματικές ενέργειες που τον βάρυναν, ήταν και μία δολοφονία που διαπράχθηκε το 1985. Σε ηλικία -τότε- 28 ετών φαίνεται ότι παρακολουθούσε ζευγάρι στο Σέιχ Σου σε ιδιαίτερες στιγμές, κι όταν η παρουσία του έγινε αντιληπτή, ο άνδρας, που όπως αποδείχθηκε ήταν αστυνομικός, ενοχλημένος τον πλησίασε. Εκείνη την ώρα, ο δράστης έβγαλε μία καραμπίνα και πυροβόλησε τον αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δίκη για τον φόνο, με συνέπεια να μπει στη φυλακή. Πριν από περίπου δέκα χρόνια, έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους (τους οποίους παραβίασε). Τον καιρό προ της σύλληψής του για την ασέλγεια φαίνεται ότι ζούσε στους δρόμους μη έχοντας πόρους ζωής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.