Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Μια ακόμα αυτοκτονία απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσω ίντερνετ μια 39χρονη γυναίκα είχε δηλώσει πως θα βάλει τέλος στη ζωή της.

Στην αποτροπή άλλης μίας περίπτωσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου συνέβαλε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert». Σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, το άτομο που εκδήλωσε την πρόσθεση και συγκεκριμένα, 39χρονη γυναίκα, εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της διαδικασίας «Cyber Alert», ενημερώθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προχθές, ότι άγνωστη χρήστης του διαδικτύου και συγκεκριμένα, ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε σε ανάρτησή της, την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε ενδελεχής διαδικτυακή-αστυνομική έρευνα και στη συνέχεια, αλληλογραφία με την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, για την ανεύρεση των στοιχείων ταυτότητας και τόπου διαμονής του ατόμου, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί η 39χρονη.

Τα στοιχεία της ψηφιακής έρευνας παρασχέθηκαν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών, εντοπίστηκε χθες πρώτες πρωινές ώρες, η 39χρονη, ενώ διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.