Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ποιες αλλαγές γίνονται στην τροπολογία της Πληροφορικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεσμευτική εισήγηση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας.

Σε νομοτεχνική βελτίωση για το μάθημα της Πληροφορικής προχωρά ο Υπουργός Παιδείας. Όπως έγραψε το newsbeast.gr υπήρξε παρέμβαση από τον Βουλευτή κ. Κωνσταντόπουλο ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «Πρέπει άμεσα, κύριε Υπουργέ, να μας φέρετε αυτή την νομοτεχνική βελτίωση που να βγάζει αυτό το διαζευκτικό «ή», που ο μαθητής σ’ αυτήν την κρίσιμη ηλικία, σ’ αυτήν την κριτική ηλικία, θα πρέπει να αποφασίσει αυτός αν θα διαλέξει χημεία ή πληροφορική για το τι θα σπουδάσει αργότερα και να έχουμε φοιτητές ιατρικής ή φυσικομαθηματικών σχολών ή γεωπονικής ή χημικών μηχανικών ή μηχανικών περιβάλλοντος χωρίς γνώσεις χημείας", ζήτησε ο κ. Κωνσταντόπουλος».

Όπως προκύπτει από τα όσα ειπώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής για τα Τμήματα της Πληροφορικής εξεταζόμενο μάθημα θα είναι η Πληροφορική. Οι άλλες σχολές και τα τμήματα για τις οποίες θα είναι εξεταζόμενο μάθημα η Πληροφορική θα ορίζονται με απόφαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας, η οποία απόφαση θα είναι δεσμευτική.

Ο κ. Λοβέρδος πριν λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής δήλωσε για το θέμα της Πληροφορικής ότι υπήρξε μια βαρβαρότητα αφού ακόμα και για τους φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν Πληροφορική δεν ετίθετο ως προϋπόθεση η εξέτασή τους στο εν λόγω μάθημα. «Στον 21ο αιώνα η επιλογή αυτή ήταν μια τρέλα και θέλω να τη διορθώσουμε» υπογράμμισε ο Υπουργός σημειώνοντας ότι θα κατατεθεί αίτημα στην ΑΔΙΠ να εκφράσει γνώμη αν το μάθημα πρέπει να είναι εξεταζόμενο και για άλλα τμήματα. Η απόφαση της ΑΔΙΠ θα δεσμεύει τον Υπουργό Παιδείας που θα πρέπει να υπογράψει ότι προτείνει η ΑΔΙΠ.

Οι υποψήφιοι λοιπόν που επιθυμούν να εισαχθούν στα Τμήματα της Πληροφορικής θα εξετάζονται στα ακόλουθα μαθήματα:


ΘΕΤΙΚΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ και ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΦΥΣΙΚΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.