Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Από την Κύπρο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ποδηλασία Αγάπης» από τρεις φίλους - Θα διανύσουν πάνω από 4.000 χλμ.

Με αφετηρία την Κύπρο τρεις φίλοι ξεκίνησαν τον δικό τους αγώνα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και μάλιστα είναι αποφασισμένοι να διανύσουν πάνω από 4.000 χλμ.

Ένα πραγματικά μοναδικό και αξιέπαινο εγχείρημα ξεκίνησαν πριν από 20 ημέρες, τρεις φίλοι από την Κύπρο, για να συλλέξουν τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία, έχοντας ήδη συλλέξει περίπου τρεις τόνους. Πρόκειται για την «Ποδηλασία Αγάπης», που έχει σύνθημα: «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Ο Ανδρέας Ονησιφόρου, ο Γιώργος Δημητρίου και ο Αντρέας Σκουτέλλας, οι τρεις Κύπριοι βρίσκονται από χθες στην Ηλεία και ένας από τους «σταθμούς» τους, ήταν και ο δήμος Ήλιδας και η πόλη της Αμαλιάδας. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έφτασαν στο δημαρχείο Αμαλιάδας μαζί με άλλους τρεις ποδηλάτες από την Κρήτη, οι οποίοι ενώθηκαν μαζί τους στην Πάτρα για να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Στο δημαρχείο τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, Απόστολος Λιώσης, και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Βασίλης Καψής.

Γνωρίζοντας ότι οι αιτήσεις προς τα κοινωνικά παντοπωλεία για βοήθεια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και φυσικά αυτό το γεγονός θα αυξήσει τις ανάγκες για τρόφιμα, οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να διοργανώσουν μια πανελλαδική ποδηλασία για την συλλογή τροφίμων. Από τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, τα 2/3 θα παραμείνουν Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών των ανάλογων κοινωνικών παντοπωλείων και το 1/3 θα αποσταλεί στην Κύπρο.

Η Πανελλαδική ποδηλασία ξεκίνησε από τη Κομοτηνή την 1η Σεπτέμβρη και θα τερματίσει στις 11 Οκτωβρίου στη Λεμεσό, με τους ποδηλάτες να διανύουν 3,848 χλμ., αν και στο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί αυτές τις μέρες επιπλέον περίπου 500 χλμ.!

Στόχος είναι να τροφοδοτηθούν τα κοινωνικά παντοπωλεία με πάνω από 50-60 τόνους τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και σχολικά είδη. Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Συγκινημένοι που βρέθηκαν στην Ηλεία
Οι τρεις Κύπριοι ποδηλάτες, με τους Κρητικούς ποδηλάτες, που αποτελούν διοικητικά μέλη του Συλλόγου Μαραθονοδρόμων Κρήτης, Σπύρο Καμπαξή, Δημήτρη Φανουργάκη και Γιώργο Παπουτσάκη, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την παρουσία τους στον δήμο Ήλιδας και την Ηλεία γενικότερα, αλλά και για την υποδοχή από τους κ.κ. Λιώση και Καψή, από τους οποίους παρέλαβαν αναμνηστικά, με αναφορές στην ιστορία της περιοχής και την Αρχ. Ήλιδα.

Μάλιστα οι δύο εκ των τριών Κυπρίων είχαν επισκεφθεί το νομό μας ως εθελοντές στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Σήμερα θα επισκεφθούν την Αρτέμιδα, στην ανοικοδόμηση της οποία συνέβαλλε καταλυτικά η Κύπρος.

Ο δήμος Ήλιδας είναι αλληλέγγυος σε αυτή την πρωτοβουλία ανέφερε ο κ. Λιώσης, εκφράζοντας την ελπίδα να υποστηριχτούν έμπρακτα από τον κόσμο και τους φορείς. Παράλληλα, τους ανέφερε ιστορικά στοιχεία για την περιοχή, καλώντας τους να έχουν μια συνεργασία τόσο με την ομάδα από την Κύπρο όσο και τους ποδηλάτες από την Κρήτη, οι οποίοι έχουν αναπτύξει πολιτιστική και όχι μόνο δράση.

Στην ποδηλατοδρομία και τον στόχο μέσα από αυτή αναφέρθηκε ο κ. Ονησιφόρου, ευχαριστώντας τους κ.κ. Λιώση και Καψή για την θερμή, όπως την χαρακτήρισε, υποδοχή. Ο κ. Δημητρίου από την πλευρά του, χαρακτήρισε το εγχείρημα ως εμπειρία ζωής, η οποία πλέον μετεξελίσσεται σε εμπειρία αγάπης, αφού τα αισθήματα και η ανταπόκριση που πηγάζει από τον κόσμο είναι πολύτιμα. Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο κ. Σκουτέλλας, ενώ από την πλευρά των ποδηλατών από την Κρήτη, ο κ. Παπουτσάκης είπε ότι ενημερώθηκαν μέσω του διαδικτύου για την πρωτοβουλία των Κυπρίων και θέλησαν να συμμετάσχουν ενεργά και να συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου.

Εξέφρασε δε, την συγκίνησή του που βρέθηκε στην περιοχή της Αρχ. Ήλιδας, προτείνοντας του χρόνου να γίνει μεταφορά της φλόγας από την Κνωσό στην Αρχ. Ήλιδα και να συμμετάσχει σε εκδήλωση και χορόδραμα, μια πρόταση που έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό.


Πηγή: http://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.