Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σοκάρουν τα στατιστικά για τον ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόνο σε ένα βρετανικό νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν πάνω από 1.500 θύματα.

Μόνο σε μία μαιευτική κλινική του Λονδίνου αποκαλύφθηκε ότι έχουν νοσηλευτεί μετά από ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων 1.500 κορίτσια, ενώ όπως ανέφεραν μέλη του προσωπικού πολλές ακόμη περιπτώσεις δεν έχουν γίνει γνωστές.

Το νοσοκομείο St George στο Tooting αντιμετωπίζει 200 τέτοια περιστατικά το χρόνο.

Οι πλειοψηφία των 1.546 θυμάτων που έχει νοσηλευτεί σε βρετανικό νοσοκομείο έχει γεννηθεί στη Σομαλία, ωστόσο σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τουλάχιστον 11 κορίτσια είχαν γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων θεωρείται έγκλημα από το 1985.

Τα υπόλοιπα θύματα ήταν από τη Νιγηρία και την Ερυθραία, όπου η πρακτική αυτή είναι κοινή στις μουσουλμανικές κοινότητες.

«Οι γυναίκες που έχουμε φροντίσει υποφέρουν από χρόνιους πόνους, ενώ αντιμετωπίζουν και ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας του ακρωτηριασμού τους. Πολλές φοβούνται ακόμη και να γεννήσουν, εξαιτίας αυτού που “τούς συνέβη στο παρελθόν”. Κάποιες δεν αντιλαμβάνονται καν τι σημαίνει αυτό και ότι είναι λάθος και τρομοκρατούνται όταν τούς το εξηγούμε» ανέφερε στη MailOnline η νοσοκόμα Karen Lewis.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.