Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Ο «έξυπνος» καθρέπτης που αλλάζει την εμπειρία του shopping

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πως θα είναι τα ψώνια με την βοήθεια της τεχνολογίας.
Είναι σύνηθες στους ταχύτατους ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητάς μας, μια βόλτα στα μαγαζιά να θεωρείται το καλύτερο αγχολυτικό, όχι πλέον μόνο για τον γυναικείο πληθυσμό. Παρόλα αυτά η διαδικασία του λεγόμενου «shopping-therapy» αντί για χαλαρωτική μπορεί πολλές φορές να επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, αφού δοκιμαστήρια με μεγάλη αναμονή απαιτούν γερά νεύρα και αρκετή υπομονή.

Αυτός είναι και ο λόγος ίσως που αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να υιοθετούν την ύπαρξη του διαδραστικού καθρέφτη στο κατάστημά τους, σχετικά πρόσφατη επιλογή που αρχίζει να γίνεται τάση.

Με αυτό τον τρόπο επιτρέπουν στους πελάτες των καταστημάτων να δοκιμάζουν διαφορετικά ρούχα, να ανακαλύπτουν νέα χρώματα, υφάσματα και αξεσουάρ χωρίς να κουράζονται και τόσο. Οι λειτουργίες βέβαια του έξυπνου καθρέφτη δεν σταματά εκεί, αφού μπορεί ακόμα και να παραγγέλνουν φαγητό.

Ένας από τους τελευταίους τέτοιους καθρέφτες που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στις ΗΠΑ ονομάζεται MemoryMirror. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας για να δείχνει στους ενδιαφερόμενους πώς «κάθονται» τα ρούχα επάνω τους, επιτρέποντάς τους μάλιστα να αλλάζουν ρούχα με την κίνηση ενός χεριού.

Ο «MemoryMirror» (ή MemoMi) δημιουργήθηκε από την εταιρεία Salvador Nissi Vilcovsky που εδρεύει στην Καλιφόρνια και χρησιμοποιεί τεχνολογία ενσωματωμένων γραφικών της Intel για τη δημιουργία avatars των πελατών με διάφορα είδη ρούχων. Στη συνέχεια, εκείνοι μπορούν να μοιραστούν τις εικόνες αυτές με τους φίλους τους στα social media ή μέσω email, για να ζητήσουν τη γνώμη τους.

Με συγκεκριμένες χειρονομίες οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το χρώμα, τα σχέδια και το μέγεθος των ρούχων, ενώ ο καθρέπτης «θυμάται» τις προηγούμενες επιλογές για να μπορεί ο χρήστης να συγκρίνει τα διάφορα σύνολα.

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο περίπου και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε καταστήματα του Σαν Φρανσίσκο και αργότερα του Τέξας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.