Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Στο νέο ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση του νέου μουσείου Βεργίνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2017.

Την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 - 2020) της ολοκλήρωσης του νέου μουσείου της Βεργίνας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Το έργο που αφορά τη δεύτερη φάση κατασκευής του μουσείου έχει προϋπολογισμό 4.432.935 ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής του είναι τα τέλη του 2017.

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο και θα περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους κλειστούς και υπαίθριους, αίθρια, αμφιθέατρο - αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους εκπαίδευσης και επιστημονικών δραστηριοτήτων, εργαστήρια συντήρησης, αρχαιολογικές αποθήκες, χώρους εξυπηρέτησης κοινού, γραφεία διοίκησης και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Στις εργασίες που προβλέπονται, περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και η πραγματοποίηση της μόνιμης έκθεσης των γλυπτών και αρχιτεκτονικών μελών στους ημιυπαίθριους χώρους καθώς και η πραγματοποίηση της εναρκτήριας έκθεσης με θέμα «Αιγές, η πρώτη πόλη των Μακεδόνων, από τον Ηρακλή στον Μεγαλέξανδρο - Αιγών μνήμη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.