Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Τζον Ας, ο οποίος φέρεται να είχε αναμιχθεί σε ένα μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας, πέθανε σε ηλικία 61 ετών στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Η είδηση ανακοινώθηκε από την εφημερίδα Antigua Observer και επιβεβαιώθηκε από τον δικηγόρο του αποθανόντα, Τζέρεμι Σνάιντερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Ο Ας ήταν πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ο Ας χρησιμοποίησε επίσημα τη θέση του για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα επιχειρηματικών από την Κίνα και τις νήσους Αντίγκουα και Μπαρμπούντα υποστηρίζοντας, βέβαια, την αθωότητά του.

Τον Οκτώβριο συνελήφθη μαζί με άλλα πέντε άτομα με την κατηγορία ότι έλαβαν δωροδοκίες ύψους 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων (1,15 εκατ. ευρώ). Συνολικά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση σε επτά άτομα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Ας έλαβε πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια σε δωροδοκίες από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή ακινήτων στο Μακάο, Νγκ Λαπ Σενγκ για να εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΟΗΕ για ένα συνεδριακό κέντρο που θα έχτιζε για τον Οργανισμό η εταιρεία του Νγκ. Έλαβε επίσης, κατά τους εισαγγελείς, και πάνω από 800.000 δολάρια (706.000 ευρώ) από Κινέζους επιχειρηματίες για να υποστηρίξει τα συμφέροντά τους στα Ηνωμένα Έθνη και την Αντίγκουα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.