Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η Βρετανία εντείνει τις προσπάθειες για την εξάλειψη των μισθολογικών διαφορών μεταξύ των δύο φύλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε πως θα εντείνει τις προσπάθειες της για να αντιμετωπίσει τη διαφορά αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων, αναγκάζοντας μεγάλες εταιρείες να δίνουν στη δημοσιότητα τα λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τις πρόσθετες αμοιβές που χορηγούν στους άνδρες και στις γυναίκες που απασχολούν.

Τον Ιούλιο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει πως θα απαιτηθεί από μεγάλες επιχειρήσεις να φανερώνουν το ύψος των μισθών που χορηγούν σε άνδρες συγκριτικά με τους μισθούς που χορηγούν σε γυναίκες και ξεκίνησε μια διαβούλευση για την θέσπιση νέων κανονισμών, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι μεγαλύτερες εργοδότριες εταιρείες θα πρέπει πλέον να αποκαλύπτουν τα στοιχεία των πρόσθετων αμοιβών (μπόνους) που χορηγούν στους εργαζομένους τους και παράλληλα οι εταιρείες του δημόσιου τομέα θα δίνουν στη δημοσιότητα τα επίπεδα αμοιβών που λαμβάνει το ανδρικό και το γυναικείο προσωπικό.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία, μια εργαζόμενη γυναίκα στην Βρετανία εισπράττει κατά μέσο όρο 0,8 λίρες (1,11 ευρώ) για κάθε 1 λίρα (1,38 ευρώ) που εισπράττει ένας εργαζόμενος άνδρας.

"Θα έπρεπε να μας σοκάρει αυτή η κατάσταση…ακόμη δεν έχουμε ισότητα μεταξύ των φύλων σε κάθε πτυχή της κοινωνίας μας", δήλωσε η υπουργός Νίκι Μόργκαν.

Όμως το συνδικάτο CBI τόνισε πως ενώ η εξάλειψη των διαφορών των αμοιβών είναι σημαντική, η θέσπιση γενικών κανόνων ενδεχομένως να μην αποδειχθεί η καλύτερη λύση.

"Για να έχει ένα πραγματικό αποτέλεσμα η δημοσιοποίηση των μισθοδοσιών σχετικά με τις διαφορές στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων, θα πρέπει είναι σχετική με κάθε εταιρεία, παρά να έχει ένα γραφειοκρατικό χαρακτήρα", δήλωσε ένας εκπρόσωπος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.