Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Πέθανε ο διπλωμάτης που είχε βγει από κώμα 7 μηνών μετά το Falcon

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχε επιζήσει από την τραγωδία του πρωθυπουργικού αεροσκάφους το 1999.

Έφυγε από τη ζωή χτες Κυριακή ο πρέσβυς επί τιμή Γρηγόρης Παπαδόπουλος, διακεκριμένος διπλωμάτης που είχε επιζήσει από την τραγωδία του πρωθυπουργικού αεροσκάφους το 1999, «ξυπνώντας» από το κώμα 7 μήνες μετά και επιστρέφοντας στην υπηρεσία το 2006.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για τον εκλιπόντα, τονίζει ότι η διπλωματική οικογένεια του ΥΠΕΞ είναι φτωχότερη από χθες.

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος διετέλεσε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και υπηρέτησε σε σημαντικές Διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε στη Νέα Υόρκη και στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Αλγέρι. Αφυπηρέτησε το 2014, μετά από πολύχρονη υπηρεσία στο Επιστημονικό Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ζωή και η τραγική μοίρα του Πρέσβυ ε.τ. Γρηγόρη Παπαδόπουλου, ενός ιδιαίτερα διακεκριμένου, καταρτισμένου και αγαπητού διπλωμάτη, ταυτίστηκαν με την υπηρεσία του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος υπήρξε στενός συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη, τον οποίο συνόδευσε στη μοιραία πτήση του κρατικού αεροσκάφους Falcon προς το Βουκουρέστι, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1999.

«Παρά τον βαρύτατο τραυματισμό του, ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, με αυταπάρνηση, καθημερινό προσωπικό αγώνα και συγκινητική προσπάθεια, αγωνίστηκε με πείσμα και κατάφερε να επιστρέψει στην Υπηρεσία μέχρι να αφυπηρετήσει, συνεχίζοντας την προσφορά του στην πατρίδα και δίνοντας σε όλους τους συναδέλφους, για τους οποίους αποτελεί πηγή έμπνευσης, ένα συγκλονιστικό παράδειγμα αξιοπρέπειας, προσωπικής αυταπάρνησης και αίσθησης του καθήκοντος.

Σύσσωμη η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και όλοι οι συνάδελφοι εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.