Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Στάσεις προσφοράς και αλληλεγγύης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάθε τα σημεία που μπορείς να λάβεις άμεσα στήριξη.

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών είναι αρωγός στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας είναι μόνο μία στάση κοντά σε όλους όσους χρειάζονται βοήθεια και σε όλους όσους με την προσφορά τους επιθυμούν να στηρίξουν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη.

Στάσεις προσφοράς, στάσεις αλληλεγγύης για όσους χρειάζονται ή θέλουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Αρωγός στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας είναι και οι Συγκοινωνίες Αθηνών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών πρωτοβουλιών που λαμβάνουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών για τη στήριξη δράσεων που ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό της Αθήνας και προωθούν το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης, αξιοποιώντας παράλληλα, τις δυνατότητες των Δημόσιων Μέσων Μετακίνησης.

Όλοι οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Χαλκηδόνας και του Ηρακλείου θα μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για τη στήριξη που μπορούν να λάβουν, αλλά και να προσφέρουν μέσα από το κοινωνικό δίκτυο που συντονίζει η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Με το πρόγραμμα «ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», κάθε λεωφορείο, κάθε στάση και κάθε σταθμός που εξυπηρετεί το κοινό των συγκεκριμένων περιοχών όχι μόνο θα παρέχει ποιοτικές συγκοινωνιακές υπηρεσίες, αλλά ταυτόχρονα θα ενημερώνει τους πολίτες για την πρωτοβουλία αυτή, προωθώντας περαιτέρω την κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία.

Ο κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον να ενημερώνεται αναλυτικά για όλα τα σημεία του κοινωνικού δικτύου που συντονίζει η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, καθώς και για την ευκολότερη πρόσβασή του σε αυτά, αξιοποιώντας τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης. Το κοινωνικό δίκτυο απαρτίζεται από 22 σημεία, τα οποία περιλαμβάνουν Κέντρα Σίτισης, Κέντρα Προσφοράς Τροφίμων, Ρούχων, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Οίκους Ευγηρίας και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Δημιουργείται ένας οδηγός κοινωνικής βοήθειας αξιοποιώντας τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης με γνώμονα την παροχή ανακούφισης στην κοινωνία, που θα σηματοδοτεί την καθημερινή πορεία των συνανθρώπων μας, 365 ημέρες το χρόνο, στηρίζοντας κάθε ανάγκη τους.

Και όχι μόνο. Επιπλέον, η Μητρόπολη, οι Ιεροί Ναοί της ευρύτερης περιοχής, αλλά και πολλά σημεία εξυπηρέτησης κοινού, όπως οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, τα ΚΕΠ, οι εμπορικές αλυσίδες και τα καταστήματα έρχονται με τη σειρά τους να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Οδικοί χάρτες, καθώς και επικοινωνιακό και ενημερωτικό υλικό θα διανέμονται στους πολίτες που χρησιμοποιούν τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης, παρουσιάζοντας τις στάσεις εκείνες που θα τους φέρουν όχι μόνο κοντά στο σπίτι ή την δουλειά τους, αλλά κοντά και στα σημεία απ’ όπου μπορούν να λάβουν άμεσα τη στήριξη που χρειάζονται.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ υπογράμμισε: «Είναι αναγκαίο στην εποχή μας να δημιουργούμε ενέργειες. Ευχαριστούμε τις Συγκοινωνίες Αθηνών και τον Πρόεδρο του Οργανισμού για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα αυτό. Όλοι μας μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι στο συνάνθρωπό μας, να σταθούμε πλάι ο ένας στον άλλο, να κάνουμε πράξη την πίστη μας στο Θεό. Διότι Θεός σημαίνει αγάπη και αγάπη σημαίνει να μπορώ να προσφέρω».



(Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση)






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.