Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Πέντε επιχειρηματικά πράγματα που κάνουν οι πλούσιοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν το... 1% γράφει τους κανόνες για το υπόλοιπο 99%.
Το πλουσιότερο 1% του πλανήτη αυτή τη στιγμή ελέγχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου. Οι 80 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο ελέγχουν σχεδόν 1,9 τρισ. δολάρια, ποσό που από την άλλη πλευρά ελέγχουν 3,5 δισ. άνθρωποι, πάνω δηλαδή από το μισό πλανήτη.

Είναι απίστευτο, αλλά αληθινό! Υπάρχουν 80 άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη που ελέγχουν όσα χρήματα ελέγχουν 3,5 δισ. άνθρωποι!

Η παγκόσμια ανισότητα είναι ένα παγκόσμιο θέμα όσο συνειδητοποιούμε ότι οι υπόλοιποι βρισκόμαστε στο 99%. Εξ άλλου αυτός ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε το κίνημα Occupy το 2011.

Οι άνθρωποι που δε διαθέτουν πλούτο έχουν αγανακτήσει με το 1% που ουσιαστικά γράφει τους κανόνες για το υπόλοιπο 99%. Και παρότι πολλοί θα θέλαμε να πιστεύαμε ότι οι 80 αυτοί άνθρωποι κληρονόμησαν τα λεφτά τους, η αλήθεια είναι ότι μόνο 11 τα κληρονόμησαν. Οι υπόλοιποι 69 έχτισαν τις τεράστιες περιουσίες τους σιγά-σιγά.

Ο Γουόρεν Μπάφετ για παράδειγμα μεγάλωσε σε μία μεσαία οικογένεια, αλλά εθίστηκε από μικρός στις επενδύσεις. Και επειδή δεν έχει κανένα σκοπό να μοιράσει την περιουσία του, είναι καλύτερα να δούμε τι κάνει ένα άνθρωπος σαν τον Μπάφετ που οι άλλοι δεν κάνουν.

1. Οι πλούσιοι πιστεύουν στους νόμους του πλούτου

Έχουν τη βαθιά πεποίθηση ότι θα πληρωθούν ανάλογα με το τι προσφέρουν.

2. Οι πλούσιοι επικεντρώνονται στις ευκαιρίες, όχι στα εμπόδια

Μία σύντομη ιστορία είναι ενδεικτική. Ένας πωλητής παπουτσιών φεύγει από την πόλη του και πάει σε μία άλλη για να ζήσει. Προσπαθεί να πουλήσει παπούτσια, δεν τα καταφέρνει, μέχρι που συνειδητοποιεί ότι κανείς δε φορά παπούτσια και αποφασίζει να φύγει και να πάει να ζήσει αλλού.

Στο δρόμο συναντά έναν άλλο πωλητή παπουτσιών που κατευθύνεται στην πόλη και τον συμβουλεύει να μην πάει, γιατί κανείς δε φορά παπούτσια. Ο άλλος πανευτυχής πηδάει από τη χαρά του που θα πάει σε μία πόλη που κανείς δεν έχει παπούτσια και όλοι θα πάρουν από ένα ζευγάρι... Όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας.

3. Οι πλούσιοι σχετίζονται με θετικούς, επιτυχημένους ανθρώπους

Οι πλούσιοι γνωρίζουν ότι η στάση μας είναι το παν και φροντίζουν να απαλλάσσονται από ανθρώπους που μεταφέρουν αρνητική ενέργεια.

4. Οι πλούσιοι είναι πρόθυμοι να προωθήσουν τον εαυτό τους και την αξία τους

5. Οι πλούσιοι είναι πιο πάνω από τα προβλήματά τους

Ουσιαστικά, δεν αφήνουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες να τους πάρουν από κάτω.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.